Wednesday, November 10, 2010

Cucu Islam kebumi nenek budhha

Photobucket
Tertarik dengan berita ini. Tak sure bila punya berita, maybe 6 November kot! Terbaca kat blog sis aliya!!!

jeles yang sangat-sangat dengan cucu cicit nenek itu kerana mempunyai nenek yang begitu open minded!!! [bukan nak cakap nenek i tak open minded!cuma nenek i dikeliling oleh sekumpulan manusia yang suka menghasut! begitu juga my mum.makcik-makcik mesyuarat tingkap suka datang nak memburuk-burukkan keadaan.]

Full Story dari MyMetro

apa yang orang tua i tak terima?

melalui pengalaman mereka, terdapat juga saudara mereka yang kawin melayu. tapi diakhiri dengan sad ending. Yang laki, buang anak bini. Yang pompuan, last-last dicerai ataupun kongsi suami dengan 3 lagi pompuan lain. Oleh itu, apa yang orang tua i paling risau ialah suami i boleh kawin 4 bini. kemudian i dan anak i akan disia-siakan. nak kawin lain dah tak laku. heheheheh

kemudian satu lagi yang mereka takut ialah bila kita kawin melayu, kita telah jadi melayu! Pemakaian selepas kawin melayu menyumbangkan konsep yang salah kepada mereka. Bila kita pakai baju kurung dan pakai tudung tutup aurat, mereka ingat kita telah jadi orang melayu. mereka masih keliru islam dan melayu.

yang last sekali ialah dari segi makanan. apabila kita tak makan masakan orang tua kita, mereka anggap islam halang kita makan masakan mereka lagi. mereka ingat mereka tak masak pork pork kita dah boleh makan makanan masakan mereka. tapi hakikatnya masih tak boleh. tu yang buat mereka kecik hati! derhaka mak, masuk neraka.

hari ni emo sedikit,
tidur tak berapa baik akibat sepanjang malam dikejar mayat yang hidup semula...penat lari, penat sembunyi dan bila dah ditangkap hantu penat nak memberontak pula!!!

3 comments:

  1. salam oli..
    kty dah baca artikel penuh..sedih..
    kasih sayang tak mengira agama bangsa dan budaya..

    ReplyDelete
  2. kty : air dicincang tak akan putuskan!!!

    ReplyDelete
  3. Salam,

    me kenal 2 mualaf... mothers to my friends... sorang Eurasian, sorang macam you, Chinese. Keduanya dimadukan. Me rasa lelaki melayu muslim tu sunggh kejam.
    TAPI ada juga my friend ni yang hidup aman bahagia rukun damai sampai akhir hayat... and that IS YOU!

    amin~

    ReplyDelete