Saturday, November 20, 2010

masa raya haji,
terdengar abang ipar cerita ustaz dia bagitau,
kalau termimpi ular dan budak,
dalam diri kita tu ada 'sesuatu' laaaaa...

i tak berapa faham dengan ada 'sesuatu' itu.
i minta dia hurai supaya i faham,
tapi dia enggan.

dia cakap lagi,
ustaz tu bagitau,
hampir 70% dalam badan kita [maksudnya badan melayu] ada sesuatu.

Tapi,
tapi,
i cina siam maaaa!!!
i bukan melayu maaaa!!!

so,
i membuat tafsiran sendiri,
'sesuatu' yang dimaksudkan ialah
'SETAN' dan 'kuasa kejahatan' yang menentang ''keimanan' i!!!

keadaannya sama seperti,
di mana, bila time sawbebe deman, i nak suap dia ubat!!!
i akan cakap, kalau u tak mau makan ubat,
maka....
RAKSASA MENANG, ULTRAMAN KALAH!!!


part yang paling celakak ialah,
semalam i termimpi ular gergasi yang macam rupa belut yang super besar!!
haizzzzz...
Penat tau lari dalam mimpi!!!

2 comments:

  1. hai oli..lama tak komen..hehe, setau i, kalau mimpi budak or ular, means ada org nak buat tak baik kat u..or, ada org hntr something yg tak ok utk u..lebih dari tu, i pun tak tau..betui ka dak..i pun tak tau..

    ReplyDelete
  2. saya selalu mimpi ularrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    ReplyDelete