Friday, December 3, 2010

basikal pink kecik

dah kurun abab[ada setengah tahun lamanya] sawbebe mintak basikal pink kecik!!

disebabkan asyik memandangkan dok kat rumah mewah bertingkat yang sebesar rumah burung merpati, maka setiap kali niat nak memanjakan anak terpaksa dibatalkan!!

minggu ni,
sawbebe request lagi!!
[tiap-tiap hari pun BASIKAL PINK KECIK, tapi kita orang buat-buat tak dengar!]
Kali ni dia request pada timing yang tepat sekali.
Baru keluar dari ATM, duit masih panas!! punggung pun panas!! nafsu pun tengah bergelora nak habiskan duit!!
Mulut dia pantas sekali mintak 'BASIKAL PINK KECIK'...sufei nak yang kecik ajer...[tak tamak macam mak dia tau]

Memandangkan cek nuffang tak lama lagi akan sampai ke rumah, maka nak kasi sedikit ganjaran kat sawbebe sebab blog ni pun banyak tulis pasal dia!! dialah modal penulisan i!!!

Photobucket
Maka kami pun lalalalalaalala pergi ke kedai basikal ah chong[nama samaran saja].
Basikal pink kecik tak ada, yang ada basikal merah kecik ajer!!
Harga pun ok...di bawah 100 ringgit [murah dan dalam belanjawan december 2010...cek nuffnang belum sampai, kena pakai duit sendiri, maka terpaksa beli harga yang berpatutan.]
tauke, OK! ON!!

Yeay,
sawbebe sudah ada basikal!!
Photobucket
masih dalam pembelajaran kayuh ke depan!!! pergerakan laju kaki di gambar ni sebenarnya dia kayuh ke belakang!!!

5 comments:

  1. jom sofea lumba sama cik my4..
    cik my4 kayuh separuh2 x pandai pusing abis tapi kalau ke belakang boleh plak dia pusing abis hehehe

    ReplyDelete
  2. pandai bebe set timing minta ngan mummy
    kalau lambat sikit sure tak dpt nanti...he he he

    mcm batrice punya basikal lorr....tp dah lama beli
    tu pun atuk dia belikan..harap mama papa dia...mmg lambat lagi ler
    nanti boleh racing sama2 k....

    ReplyDelete
  3. hahaha comel bebe....sebijik mcm basikal asrul...tapi kaler tak tau ape...tink its merah kot, sebab masih berbalut kat tgh tu ;p kayuh slow2 je dia :)

    ReplyDelete
  4. tak sia2 sufei memujuk rayu hahah...

    ReplyDelete
  5. sama dgn suffiya punya .. pinkkkkkkk kaler.
    basikal suffiya kami tinggalkan kat nursery sbb kat nursery ada aktiviti main basikal .. hahahah. kelakar kan ??? tak pernah bawak balik rumah sendiri.

    apa nak buek ? nasib dok umah bertingkat yg mewah ni .... ktrg lagi mewah sbb tingkat 4 ;)

    ReplyDelete