Wednesday, December 1, 2010

pengasuh taska lekat mulut budak dengan pita pelekat

Photobucket
memang binatang punya pengasuh taska !!! hang dibayar untuk mengasuh budak bukannya mendera budak. kalau hang tak tahan tangisan budak, hang jangan jadi pengasuh. tak ada orang paksa hang pun. tapi i rasa, pengasuh tu pun belajar taktik ni dari senior dia. dari gambar tu, mulut dan tangan budak tu dilekat dengan pita pelekat. Berani betul pengasuh taska tu, tak takut budak tu sesak nafas ke? entah dah berapa lama taktik celakak ni dipakai di taska berkenaan dan taska yang lain.

menurut paper cina ni,
taska ni terletak kat presint 14, putrajaya. Mak budak terperasan gambar anak dia kat hp parents yang lain. Budak ni baru berusia 18 tahun. sekarang ni budak ni sangat trauma dengan pita pelekat.

http://www.chinapress.com.my/content_new.asp?dt=2010-12-01&sec=malaysia&art=20101201mb90.txt

i pernah nampak dengan mata i sendiri masa sawbebe kat taska/ nursery yang sebelum ni sebab sawbebe selalu lewat ke sekolah. Teacher melekat pita pelekat kat mulut budak-budak yang suka buat bising. malang sekali i tak ambil gambar masa tu. kalau tak mesti boleh memperbesarkan hal....


ni i pun tengah menyiasat 1 kes di nursery baru sawbebe. kalau sah ajer diaorang buat kat sawbebe, i nak serbu pengetua dia!!

7 comments:

  1. eshhhh biar betul oli ???
    kat nursery sofea pun ada kena gitu????
    dedahkan ... kita bayar survice maaaaa ....
    eeee geramnya

    ReplyDelete
  2. Ya Allah..macam2 skang ni..moga nuha baik2 saja dirumah pengasuh dia..

    ReplyDelete
  3. OLI, SIFEI antar nursery mana

    ReplyDelete
  4. gilerrrrr ar cikgu taska tu...
    boleh saman ooo...sesuka hati buat anak org mcm tu....
    buatnyer budak tu lemas ke apa...tak ke naya jadi kes bunuh nanti

    haish....nie ler risiko bila hantar kat pengasuh taska...

    ReplyDelete
  5. eeee teruk tul! ada org mcm ni lagi di dunia ni....I hope our nursery/bbsitter tak ada kes mcm ni lah...

    ReplyDelete
  6. ni baru first time i dgr kes macam ni.
    risau la.....
    otak diorang ni letak kat lutut ke?
    geram betul!

    ReplyDelete
  7. syida : sungguh kejam mereka ini.
    reitak : minta jauhilah dari anak-anak kita.
    zana : menurut paper cina tu, mak budak tu ada buat report polis. polis telah tangkap seorang pembantu 20-an untuk sisatan. tapi pembantu itu telah diikat jamin.
    sue : sufei kang ni kat taska di area taman pandan indah. untuk detail u ym i.
    eliss : minta pengasuh anak kita ni berkeperimanusiaan.
    nieza : itu kes nursery lama.

    ReplyDelete