Monday, February 28, 2011

2 kali lemas...
semuannya pasal pegang papan pelampung!!!
cissss...tak guna punya pelampung!!!

***dalam keadaan lemas, kedengaran sawsomi gelak macam setan sebelum datang selamatkan i!!!

saman

rakyat kita suka buat benda last minit...termasuklah i...khamis lepas baru terhegeh-hegeh nak pi bayar saman...sawsomi sampai kat balai polis trafik dalam 10 pagi, semua nombor giliran untuk 1 hari tu telah habis diambil...maka terpaksa pergi buat pembayaran kat pejabat pos lor!!!

Photobucket

Photobucket

i punya saman semua sudah clear!!! sawsomi punya hanya bayar mana yang mampu ajer...ada 3-4 ketul lagi sebab dah tak cukup duit untuk bayar kesemuannya!!

dah lama tak dukung sawbebe

rasa macam dah lama sangat tak dukung sawbebe [setakat dukung turun katil tu rasanya tak dikira dukung kan]

rasa macam dah lama dia tak duduk berkepit dengan i masa dalam kereta...sebab sawsomi asyik halau dia pergi duduk kat belakang...

rasa macam dah lama sawbebe tak tidur dalam pangkuan i [sebab dia jarang tertidur dalam kereta...dalam kereta asyik nak cakap ajer]

semalam lepas main air, sawbebe kepenatan kot!!! so, dia nyaris-nyaris mau tertidur dalam keadaan duduk kat seat belakang....i pun suruh dia ke depan duduk dengan i...lalu dia tertidur dalam pangkuan i...

Photobucket
wah...rindunya saat-saat masa dia baby...
[actually i dah tak berapa ingat macam mana masa dia baby, 1 tahun, 2 tahun, 3 tahun...tiba-tiba dia dah nak 4 tahun dalam sekelip mata. Dashyatnya...nanti tiba-tiba dia dah berumur 18 tahun!!!]

Friday, February 25, 2011

dinner berharga RM2.42

dapat bluetooth lagi...
kali ni nak makan ju hu char [diterjemahkan ke bahasa inggeris adalah Cuttlefish Stir-Fry]

Photobucket

Dinner semalam untuk 3 orang makan ialah berharga RM2.42!!
Telur goreng bawang berharga RM1.02
ju hu char berharga : RM1.40

murah ajer tapi sedap macam heaven!!!
dah ter-beli kat mudah.my!!
aiyoyo...habislah i...
mesti kena meleter dengan sawsomi punya!!!
masalahnya self collect pula...dia yang kena bawa i pi angkut.

### tengah berfikir...nak tipu sawsomi harga sebenar tak?

******sumpah tak nak masuk mudah.my lagi...

i'm sorry

Photobucket
i'm sorry, dear!!

[hang buat salah kat siapa?]
[bukan i, tapi anak i sawbebe tu...]

Semalam sawbebe gigit pipi seorang girl kat sekolah dia!!!
Pipi muka budak pompuan tu ada kesan bengkak gigitan sawbebe!!
cikgu bawa girl tu sambil tunjuk pipi girl tu kat i, cakap sawbebe yang gigit pipi girl tu!!

i pun aiyoyo aiyoyo...pastu tanya balik cikgu dia...gaduh ke? [dalam hati tetap nak mempertahankan sawbebe...mustahil sawbebe gigit girl tu suka-suka tanpa sebarang alasan]

Cikgu tu pergi tanya cikgu yang menyaksikan kejadian sawbebe gigit orang, memang sah gaduh ...kes berebut buku...girl yang kena gigit dengan sawbebe tu ambik buku sawbebe, sawbebe pun rebut bukunya...untuk melepaskan kegeraman mengambil bukunya, sawbebe pun ngaaaap pipi girl tu!!! bila time cikgu report kat i, sawbebe menangis ketakutan!!

Tak kira apa pun, pihak yang bertindak ganas dan kasarnya tetap bersalah lor!! kalau i jadi mak budak pompuan tu, mesti i meroyan bila tengok kesan gigitan kat pipi anak i...[dah laaa chinese girl tu putih macam snow white, memang terserlah kesan gigitan sawbebe tu]...harap-harap mak budak pompuan tu seorang yang boleh memahami laaa...[sebab i pernah tengok mak seorang budak kat tadika bestari tu pi serang budak yang buat anak dia, pastu teacher yuni dan teacher sutha serahkan budak tu kat mak budak tu...harap-harap cikgu sawbebe ni bukan macam teacher yuni dan teacher sutha laaa...]

Sekeping kad, sekotak chocolate...harap-harap dapat mengubat hati budak pompuan itu dan maknya pasti meroyan dan yang pasti akan memesan kepada anak daranya supaya jangan mendekati sawbebe lagi!!! kalau sempat berjumpa dengan mak budak pompuan tu, i pasti akan minta maaf banyak-banyak....

*** Terlupa nak keluarkan resit chocolate yang berharga RM5.69 tu dari plastik...dan plastik tu telah diserahkan kepada mangsa tu!!!


****Tiba-tiba terasa diri ini memang tak tau nak jaga anak, tak tau nak didik anak!!! Tangan, kaki dan kini leher sawbebe mengalami eczema yang semakin teruk...Mak bapak lain jaga anak mereka sambil kulit anak mereka sebiji bintik pun tak ada, i jaga anak i sampai kulit jadi kulit buaya...tiba-tiba pula anak pi gigit orang...mak bapak lain boleh didik anak mereka bersopan santun, i didik anak i sampai jadi tarzan...rasa diri ni memang tak berguna!!! sangat fail!!!

Wednesday, February 23, 2011

忍一時風平浪靜,退一步海闊天空
這句話是對的。 。 。

大事化小,小事化無
這句話也有它的道理。 。 。

沒什麼昨晚我要怎麼衝動呢?
結果還是一樣,
反而給人家罵‘u tak ada otak ke? ’

唉!
sila berfikiran secara waras!!!
Jangan terburu-buru!!!
Pasal duit...hilang kawan!!

comelkan?!

Tuesday, February 22, 2011

alahai...kena complaint dengan cikgu

bukan sawbebe yang kena complaint.
Tapi mak bapak sawbebe yang kena complaint!!

sawbebe hari-hari lambat ke sekolah!!!

Dah dekat 2 bulan sekolah,
baru hari ni tau sekolah start pada 8 PAGI dan bukannya 8:30 PAGI!!!

Patutlah sawbebe hari-hari balik dok hafal peraturan sekolah yang no.1 yang berbunyi : 上學不要遲到
[Datang sekolah jangan lambat]

Rupa-rupanya hari-hari cikgu dok pesan kat sawbebe : Suruh mak bapak awak hantar awak awal ke sekolah!!

sawsomi, malam ni sama-sama kita hantuk kepala ke dinding ya!!!!

sijil sembelih

sawsomi terlalu senang, maka sabtu lepas dia pun pergi kursus sembelih ayam kat masjid kat area pandan indah...[tak tau masjid tu nama apa...malas nak googled]

i dah habis kerja, dia pun belum start sembelih ayam lagi...maka i pun pergi buat pemeriksaan mengejut kat masjid...tengok sama ada betul ke dia sembelih ayam?

Photobucket
sampai ajer dok nampak sekumpulan lelaki dewasa kejar seekor kambing dewasa yang lari tak tentu arah kerana tidak mahu disembelih...

Photobucket
upacara penyembelihan sedang dijalankan!!!

Photobucket
yang baju biru tu sawsomi. selepas sembelih ayam dia, dia tolong member lain pegang ayam...habis semua orang punya ayam dia tolong pegangkan!!!

Photobucket
kambing itu berjaya ditangkap juga!!!

Photobucket
sawsomi cakap ustaz baca ayat yang mampu buat kambing tu redha terima nasibnya untuk disembelih!!


Ayam yang sawsomi sembelih tu terpaksa disedekah kepada pengasuh sawbebe sebab i taktau nak cabut bulu ayam!!!
i tau cabut bulu ketiak ajer, bulu ayam manalah i tau cabut...

Pengalaman Terkurung Dalam Lift

RUMUSAN:

Semalam petang,
I terkurung dalam lift masa nak pergi ambil sawbebe kat rumah pengasuh.
I terkurung bersama-sama 2 orang lagi amoi.
Lebih kurang 45 minit kami terkurung!


Lift naik sampai tingkat 4 tiba-tiba terjatuh ke tingkat 3 dan terberhenti kat tingkat 3. Nasib baik lampu tak terpadam. Kalau tak, i pasti orang yang jerit paling kuat ialah i lor!!! Dan paling nasib baik ialah masa nak keluar ambil sawbebe, I sempat pergi buang air kecil, kalau tak I mesti terkencing dalam lift punya!!!


Panik? Takut?
Sikit-sikit lor! Tapi masing-masing berpura-pura cool dan tak menunjukkan kelemahan lor! Tak mau jatuhkan maruah maaaaa!!! Kami sempat buat lawak bodoh dalam lift!!

P/S : Lepas diselamatkan, i naik lift yang kat hujung sekali naik ke tingkat 15...mau tak mau terpaksa naik lift lagi lor!!! i tak larat mau panjat 15 tingkat lor!!

Monday, February 21, 2011

walao...
tauke air cond tu....
sangat eksen..eksen betul!!


tak mau kerja lepas pukul 5pm!!!
sabtu 1/2 day!!
ahad cuti!!!


*** Tiba-tiba i jadi confuse, betul ke dia tu tauke pasang air cond? bukanke dia patut ikut masa customer? kenapa nak bagi duit kat dia pun dia tak mau?


****nampaknya malam ni kena pergi cari hotel tak ada bintang!!! [i lagi eksen daripada tauke air cond]

sakit gusi

Photobucket

Photobucket
sampai hari ni masih terasa sakit gusi!!! keras betul lembu tu!!!!

***Semalam 1st time singgah dan makan kat food court dagang avenue...ramainya orang-orang muda...tiba-tiba terasa diri sangat tua apabila melihat pemuda-pemudi zaman sekarang!!! sambil makan lembu yang keras, sambil dihiburkan dengan Jazz Ampang!!!

diserang nyamuk

Malam tadi,
kami 3 orang anak-beranak diserang nyamuk akibat buka tingkat nak kasi angin masuk bilik akibat cuaca terlalu panas! [Banglo mewah i belum ada air cond....]...Kesudahannya angin tak masuk, kami yang terpaksa tidur dalam keadaan separa b0g3l, nyamuk yang tak diundang pula masuk macam mangsa pelarian ke dalam bilik banglo mewah kami melalui tingkap yang terbuka luas.......

akibatnya pukul 4:30 pagi, tak boleh nak tidur dalam keadaan garu-garu lagi...[sawsomi dah lari tidur kat halltapi nasibnya juga malang, sebab kat hall pun sudah ada nyamuk yang standby...]kami bangun bunuh nyamuk yang gemuk-gemuk yang tak boleh nak terbang lagi lepas hisap darah kami!!!

Apabila entry ini dibuat, pesanan ke-88 telah ditujukan kepada sawsomi tak kira apa jua cara, malam ni i nak bilik banglo mewah i berhawa dingin...hahahhahahahah [ketawa evil]

**** Walaupun cuaca sangat panas [sudah lebih seminggu tak hujan di area pandan indah tau], tapi i pasang water heater nak mandi air panas tau...hebatkan i!!!

Saturday, February 19, 2011

手癢癢

在忙著尋找pyjamas當中!
天氣真麼熱,晚上睡覺都不用蓋被,還要買長袖的睡衣來穿!真是神經病!
沒法子啦,有一點閒錢,所以就手癢癢lor!
真是犯賤!

還好,
好像手氣不是很好!
要買的賣完了,要不然就是沒有size! !
嘻嘻嘻嘻!

[week 23]

dapat bluetooth...
kali ni nak makan mee segera perisa ayam cintan or mamee pula!!!

akibatnya dinner semalam adalah mamee kari!!![cintan perisa ayam dan mamee perisa ayam kehabisan stok!!! cari kedai mamak, kedai melayu dan kedai cina, semuannya sold out!! sungguh hairan!!!]

apa-apa pun, mak dan anak....slurpppppp....habis licin!!!

Photobucket
sawbebe punya setengah bungkus tanpa perencah...i takut rambut dia gugur!!! hehehehhe

Photobucket
tak sabar-sabar...dapat maggi [opppsss salah...mamee...tapi nak panggil maggi juga] macam dapat heaven!!! alangkah kalau makan nasi berselera macam makan maggi!!!
[tapi tak boleh salahkan anak, dulu maknya kecik-kecik pun nampak cintan macam nampak emas!!]


Photobucket
sup yang tawar pun habis licin minum!!! nyaris-nyaris jilat mangkuk!!!

Kancil MAS4095

Photobucket
Kancil 850 EX manual MAS 4095, kereta pertama i yang i beli pada tahun 2005. Masa tu beli kereta ni selepas berpisah dengan sawsomi, mana tau apabila semua prosedur beli kereta dah siap, masa nak pergi ambik kereta, sawsomi yang bawa i pergi...akibatnya kami baik semula bulan april 2005. [ Disember 2004 - March 2005]

Tahun 2006, kami kawin. then kami beli kereta yang besar sikit yang dipakai sehingga kini...disebabkan masa tu kewangan kami hanya cukup untuk menanggung sebiji kereta ajer...maka kereta kancil i ni terpaksa 'ditolakkan' kepada staff sawsomi, Zarul. kira macam sewa beli laaaaa....

So, ikut perjanjian bertulis yang dibuat pada tahun 2009[perjanjian dibeuat akibat sering timbul masalah oleh pembeli], kereta ni akan ditukar nama selepas habis bayar pada tahun 2012. Tapi mana tau oktober 2010, dia accident lagi. [selama 4 tahun dia bawa kereta ni, dah 2 kali dia accident]. Kos repair RM4k ke atas, tapi insuran hanya cover RM4k...so, dia pun nak buat total lost [i pun tak tau apa benda tu total lost laaaaa....sawsomi cakap ok, i pun ok ajer]

Lepas tolak semua balance duit kereta, saman-saman...sawsomi pun bahagi balance tu ikut bulan kereta yang dipandu kami berdua....i hanya drive kereta tu 18 bulan , manakala zarul pula 51 bulan...so, dia dapat bahagian RM1.4k, manakala i pula dapat RM524.00 + RM300 (downpayment).

alhamdulilah laaaa dapat juga duit...kalau zarul tak buat total lost, 1 sen pun i tak dapat bila tukar nama kereta kepada namanya...disebabkan dia buat total lost, i pun dapat sedikit bahagian.

**** Duit bahagian telah disalurkan ke keselesaan rumah!! Pasang water heater, pasang air cond dan beli katil sawbebe!! syukur alhamdulillah dengan rezeki yang ada!!!

Friday, February 18, 2011

mimi nak hantar serangan jurus angin kat i!!!
sebab hari ni sawbebe no.2 asyik dok bluetooth kat i nak makan durian, nak makan sashimi, nak makan steak....maka i pun cari pasal dengan mimi lor!

kesimpulan yang dirumus oleh beliau adalah seperti berikut :


bila sakit tekak, u nak makan durian
bila preggy, u nak makan mentah
bila tak boleh makan, u nak masak
i respect u
u manusia jarang
patut simpan dalam muzium


statement bila tak boleh makan, u nak masak merujuk kat bawah:

masih ingatkah anda kerajinan anda memasak pada bulan puasa?
dalam banyak2 bulan
11 bulan u malas


sebenarnya i suka cabaran!!!

***update tanpa motif akibat terlalu senang!!
makanan yang baby bleutooth nak makan, semuannya tak boleh makan!!!

tengah belajar bersyukur

hidup yang boring,
mungkin juga merupakan satu kesyukuran kan!!!

ya ya ya
i tengah belajar bersyukur!!!

thx tuhan!!!


*** tengah mengantuk!!!

Taiwan noodle house

Photobucket
i punya beef noodle....yang pelik sikit ialah ada ubi kentang rebus!! hehehehhe...mungkin i dah terbiasa dengan sayur hijau....

Photobucket
gambar kurang berkualiti, tapi meenya adalah SEDAP lor!!!

Photobucket
sawsomi pula ter-order chicken chop!!! chicken chop pun ada ubi kentang rebus lor!!! hehehehehhe

Photobucket
i bermurah hati bagi sawsomi rasa sikit i punya beef noodle! sawsomi cakap next time dia akan order beef noodle!!

Photobucket
ini sawbebe makan ikut mood dia!! kalau mau makan dia makan, kalau tak mau makan dia main!!

Location : Ampang Point Shopping Complex, Lot F31, 1st Floor.

colour

Photobucket
bukan nak show off sawbebe speaking!!
[anak orang lain lagi hebat speaking tak bubuh video pun...over laaaa u ni sawsawlady]

tapi bila dia sebut COLOUR, slang dia tu sangat kelakar!!! sangat the bahasa baku!!

Thursday, February 17, 2011

happy chap goh meh

Chap Goh Meh tu maksudnya malam yang ke-15, menandakan berakhirnya CNY. Chap Goh Meh juga merupakan hari kekasih version cina...yang tak ada kekasih, cepat-cepat pergi baling limau kat sungai, semoga jodoh dipercepatkan...yang ada kekasih...errrr...buatlah apa yang patut!!!

apa yang i nak buat pada chap goh meh? nak beli sekotak limau lagi!!! bukan nak pi baling kat sungai laaa...mana berani pi baling, nak kena siku dengan sawsomi! tapi nak makan sampai mulut berbuih...kalau tak kena tunggu tahun depan pula lor!!!

tahun ni i dah makan 4 kotak limau!!! yeay!!!
hari ni, my alik [adik] secara officially balik kampung!!! Dia start tinggal dengan kami dari 2006-2010. Tahun lepas bulan 10 dia dah balik kampung untuk cuti panjang, tapi barang-barangnya masih ada dalam biliknya...[sebab dia sendiri pun ingat akan balik bekerja di sini]

minggu lepas dia datang settlekan motor dia untuk dihantar balik kampung. barang-barang dalam biliknya pun sudah dipack untuk dihantar balik kampung[still dalam bilik sebab nak tunggu abang dia angkut bila abang dia ada balik kampung]

kesimpulannya, kami akan ada 1 extra bilik kosong untuk bubuh sampah lagi...hehehehehhe...

wish u all the best, sis!!!

Wednesday, February 16, 2011

kayuh basikal dalam air

kebelakangan ni, kami sering berkunjung ke kompleks renang kuala lumpur...bawa sawbebe main air kat situ...hiburan yang paling senang untuk mencapai kepuasan maksimum!!! anak happy, mak bapak pun happy!! [mak bapak happy sebab perbelanjaan yang sikit]

Photobucket
akhirnya 'berjaya' membeli UV protection swim suit ni untuk sawbebe...

Photobucket
nak main air tapi takut air!! last-last sawsomi terpaksa guna helah!! suruh sawbebe kayuh basikal...

abaikan ini video!!!ini video untuk i syiok sendiri saja!!

eh! tak sangka cara ni berkesan!!! sawbebe memang betul-betul bersungguh-sungguh kayuh basikal....

Photobucket
posing sebelum pulang!!!

otomen

Photobucket
2 minggu yang lepas,
tidur pun kena peluk otomen yang baru dibelinya!!! [sanggup nak gunakan duit simpanan beli makeup itu]

2 minggu kemudian,
otomen dah di-tiri-kan!!

Monday, February 14, 2011

【week 23】

今天,
終於感覺到胎動是在肚子中間而不是在下面的!
雖然已經是第二胎了,
有時候BB動時我會感覺像被電到,
有時候BB動時我會感覺癢癢的,
有時候BB動時我會感覺被打了一拳,
但是很肯定的每次胎動都會很感動!
跟小妹吐口水,
越來越不喜歡咪咪和文藝!

看別人不順眼,是自己修養不夠嗎?
好吧!
我認了,
我的確是修養不夠!

看來最好的方法就是把'她' 和'她'
當成透明的!

Saturday, February 12, 2011

他的蘇菲

不管是小男孩或者是小女孩,
蘇菲都會叫他們‘他的蘇菲

‘為什麼他的蘇菲沒有去school? ’
‘為什麼他的蘇菲生病? ’
‘為什麼他的蘇菲哭? ’

蘇菲總是把對方稱呼為‘他的蘇菲

我想,
可能蘇菲認為那個小男孩或小女孩也一樣名叫'蘇菲'吧!


sawbebe menggelar budak lain sebagai 'sufei dia'....
'kenapa sufei dia menangis?'
'kenapa sufei dia sakit?'
'kenapa sufei dia tak pergi sekolah?'

mungkin dia ingat budak lain juga bernama sufei kot!!!
好像照到kukujiao!

可是老大的時候,醫生也是兩次說是kukujiao,結果出來的是apom。

tolong jangan bagitau i apa-apa 'rahsia' lagi...
Dosa kering dan basah i sendiri pun dah cukup banyak.

Friday, February 11, 2011

哦哦哦

蘇菲永遠有說不完的話,
我真的很好奇為什麼會有那麼多話從她小小的嘴巴跑出來,
沒事做的時候,我就會應酬她。
有時候會點點頭哦哦哦的敷衍她這位嘰喳小姐!

她感覺到我沒有用心的停她講話,
她就會嘟嘟那小嘴,不滿意的說 :
“媽咪ni, asyik哦哦哦aja,媽咪不要跟蘇菲講話!”

然後就會臉臭臭的,不爽的低下頭。

原來小孩子也像我們大人一樣,
希望我們講話時,別人有在聽!


Photobucket
[gambar tak ada kaitan dengan post]

sawbebe merajuk dengan i bila dia cakap dengan i,
i ooooo saja!!
marah betul sebab i tak layan dia cakap!! hehehehhe

handsome tak?

Photobucket
Soalan dari sawbebe di pagi ini : 'Sufei handsome tak?'

baca sampai buku pun hilang

Lepas CNY, buka sekolah...teacher bagi tau sawbebe punya salah satu buku hilang...

Teacher suruh cari kat rumah...masalahnya buku tu i langsung tak pernah tengok sawbebe bawa balik rumah, so macam mana nak cari kat rumah...malas nak tengkar dengan teacher...sebab kita cakap apa pun bukannya mereka percaya pun...

so i pun hantar wakil i pi berurusan dengan teacher sawbebe...sawsomi pergi photostate buku tu dengan harga RM3.00++...Bila tengok buku photocopy tu, i lagi yakin dari sawbebe start sekolah sampai 8hb Februari memang buku ni tak pernah di bawa balik rumah....[so macam mana boleh hilang kat rumah...tapi teacher ketegaq nak cakap hilang kat rumah...so suka hati u laaa teacher...]

Photobucket
bila buku dah hilang, kena buat semula lor!!

Photobucket
tengah gigih color semula!!!

Thursday, February 10, 2011

Dilanggar lift

sesudah park kereta kat bawah rumah pengasuh, i lari 80km/j apabila terpandang pintu lift terbuka...ada couple tua yang sedang mengusung basikal buruk mereka nak masuk lift....

apabila betul-betul sampai di tengah-tengah pintu lift, tiba-tiba kiri kanan pintu lift tertutup...lengan kanan dan kiri i dilanggar dengan amat kuat sekali....kedengaran ah sou tua dalam lift tu mengeluarkan bunyi 'ayoh'...

hentaman yang kuat tu membuat i terpelanting keluar dari lift....pintu lift tu pun seolah-olah terperanjat lalu terbuka akibat ia telah melanggar wanita yang [week 22] ini...i pun terkejut sebab ini kali pertama dikepit pintu lift...

i terdiri kat luar sambil memberi jelingan maut kat couple tua dalam lift tu...kemudian i terdengar apek tua tegur ah sou tua dia : 'kenapa awak tak tekan pintu lift?'

i keseronokan sebab ah sou tu kena tegur sebab i rasa ah sou tu dah ternampak i berlari macam peguin tapi ah sou tu tak tekan buka pintu lift tu...i berdiri di luar dan tunggu pintu lift tu tutup.

I tak sabar-sabar nak share Bak Kua Halal dengan u all laaa

2 hari bergedik-gedik 'berhenti' tulis blog,
namun setelah membetulkan urat-urat gila yang tersimpul-simpul dalam badan [sawsomi cakap badan i ada banyak setan, tu yang selalu gila tak ada pasal dan tak tentu masa]
akhirnya i kembali menjadi editor kat sawsawlady dot com ini, takut sawsomi bosan tak dapat baca luahan ketidakpuasan hati i terhadap beliau!!

Hari ni i nak memperkenalkan Bak Kua or Dried Meat atau digelar sebagai Daging Salai [oleh sawsomi]...Sejak jadi muallaf, dah 4 tahun i tak makan Bak Kua [menelan air liur tengok adik beradik i makan]...dan Bak Kua ni merupakan salah satu makanan kewajipan di CNY [kalau tak makan, tak rasa suasana raya tau]

Akhirnya tahun ni, Reita telah menginformkan i kat mana ada juai Bak Kua yang halal...so apa tunggu lagi!! Serbu kedai juai Bak Kua Halal itu lor!
[tahun lepas sawsomi dah bagitau i tentang kedai DDQ ni, tapi i tak percaya kepadanya]

Photobucket
Kedai DDQ ni kat The Gardens (Mid Valley) Lot LG-215, Lower Ground Floor,no tel 03 2287 0166. sebelah DDQ tu Maybank!
kenapa hijau kan? kedai hijau, packaging hijau? [nasib baik daging tak hijau]...adakah hijau melambangkan HALAL?

Photobucket
i beli ayam dan yang lembu!
500gram - RM43-44

Photobucket
Sawsomi tak sabar-sabar nak makan...

Photobucket
komen-komen sawsomi >>> SEDAP!!! sawsomi cakap yang daging lembu lagi SEDAP!!
komen-komen i >>> bolehlah untuk menghilangkan keinginan nak makan bak kua!!

Tuesday, February 8, 2011

kemengada-ngadaan

tiba-tiba terpasang niat nak stop blogging di tahun arnab ni!

[week 22]

my kilograms 63.5kg >> naik 3.5kg

Nurse klinik kesihatan buat remarks dengan pen color merah + 1.5kg! [terlebih 1.5kg]

Monday, February 7, 2011

good morning blog!

hari ni baru ada mood nak update blog!!! tapi tak tau nak mula dari mana....

baru bye bye anak kat depan pintu...sawbebe sudah start sekolah...i esok baru kerja, so hari ni ada 1 hari lagi bermalas-malasan, berguling-gulingan lagi....[cis...petang kena ke klinik kesihatan]

apa-apa pun, semoga tahun arnab lebih baik dari tahun harimau lor!!! [di hujung-hujung ekor harimau, saat saat nak menyambut kepala arnab sawsomi pula ditimpa masalah]...haiya...kalau tak ada kesusahan, macam mana tau apa itu kegembiraan kan? kan? kan? [pujuk hati diri sendiri]

Wednesday, February 2, 2011

Happy Happy Rabbit Year 2011

GONG XI FA CAI “ 兔" all my family members and friends!Photobucket

小心有兔子出沒
Photobucket
berhati-hati ada seekor rabbit yang sedang berkeliaran!

Tuesday, February 1, 2011

[week21]

5個多月了【week 22】,
尤其是睡到半夜時會很不舒服的驚醒過來,
因為心口好像有一股燃燒正湧上喉嚨來。 。 。

剛開始的時候,
我根本不知道這是什麼毛病,
只知道肚子非常的不舒服而已。
後來,看了一些朋友的懷孕記錄,
才知道這個毛病叫做‘胃酸’

晚上睡覺是枕頭三個搭在一起,
結果睡覺時,我是比老公高高在上的。

更糟的是,
白天胃還會頂著頂著!
以為自己很貪吃,吃了太多!
控制了食量和食慾,
結果胃還是頂著頂著!

懷蘇菲的時候根本沒有這個毛病!
可以大吃的吃,
要吃什麼就吃什麼!
完全沒有以上的兩個症狀!

不過,
現在比頭三個月好很都了lor!
頭三個月,
我只勉強的可以吃粥!
其他的都沒胃口! !


Pedih ulu hati!!!