Friday, March 18, 2011

macam cilakak dan rasa macam nak #$%^&@

pagi-pagi lagi dapat sms dari pengasuh sawbebe, dia ada emergency hari ni! so? [buat-buat bodoh hantar sawbebe pi rumah dia baru tau kot!!!]

walaupun baru 1st time berlaku perkara macam ni, tapi feel cilakak betul!! [tak boleh nak bayangkan adik mimi yang setiap minggu kena ambil cuti sebab pengasuh ada hal nak cuti...] Cuti-cuti kita sepatutnya diguna untuk hal-hal kecemasan dan bukannya sebab pengasuh ada kecemasan!! contohnya anak sakit...[bukan nak sumpah anak sakit laaaa...tapi kalau anak sakit, takkan kita nak hantar mereka ke rumah pengasuh kan...kita pun tak mau menyusahkan pengasuh laaa...lagipun bukan semestinya mereka sudi mereka jaga anak kita yang sakit.......]

kan kan kan! betul tak? [sila sokong] ingat company tu bapak kita punya ke? suka-suka nak cuti? kalau cuti dah tak ada, bukanke kena tipu mc pulak? kalau tak tipu mc, kena tolak gaji...[kalau macam tu kena tolak upah pengasuh baru laaa adil...] lama-lama kena buang kerja laaa...

kesimpulannya, i kena ambil cuti sebab pengasuh EL!! hebatkan!!! [memang tak lama dah pengasuh ni!! tunggu masa untuk difire ajer]

alang-alang dah cuti, so main masak-masak laaa...sawbebe request nak makan sup abc!!! hehehehe...nasib baik dia minta lauk yang sesenang abc!!! [sebenarnya maknya hanya tau masak abac ajer]

Photobucket
sup abc ...masak pun macam abc!!!

Photobucket
sayur masin ? sayur jeruk?

ada ikan tapi malas nak goreng dah!!!

ada manisan tau!! bubur kacang hijau!! sepanjang hari dok kat rumah, petang-petang sikit mesti mulut gatal nak cari makan punya...so, masak siap-siap bubur kacang hijau supaya nanti boleh makan....

3 comments:

  1. tengok makanan apa pun kalo puasa ni buat terliur lah..aduh..terkecur liur ni..sayur jeruk tu buat mcm mana?

    ReplyDelete
  2. Mesti sofea happy mummy cuti ada dirumah boleh masak mcm2

    ReplyDelete
  3. memang penin kalu layan ragam pengasuh..
    kalau diaorg mintak el gaji potong takpe..ni gaji jalan .gaji kita lak kena ptg selalu sgt amik el ..

    ReplyDelete