Tuesday, June 14, 2011

Quick Update

Hari ni baby Ilyas dah 1 week old!

Photobucket
08/06/2011 @ 08:05am [rupa 2 jam selepas dilahirkan]

Photobucket
gambar latest @ 13/06/2011


Baby Ilyas ada kuning laaaa...
10 June [jumaat] ambil darah, kuningnya mencatat 10.8
13 June [Isnin] ambil darah, kuningnya meningkat menjadi 12.1
14 June [Selasa] kena pergi ambil darah lagi.... [harap-harap kuning turun...turun...turun...dan jangan naik lagi!!!]Update : 11.1
15 June : 10.1
17 June : 9.5
aduh! tengah pening kepala sebab tak tau nak ikut cakap doktor ataupun nak ikut cakap orang tua-tua....

sawsomi?
sempat tengok 'separuh akhir' secara live...
kesudahanya, satu hari dia tak lalu makan!! hahahahhaha
hati berbunga-bunga dapat geng tengok bola!!!
pecah rekod, hari ke-2 dah cuci taik anak...
[bebe sofea dulu 7 bulan baru sawsomi cuci taik]

me?
Masih lagi trauma dengan kesakitan bersalin!!!
[tiba-tiba berlagak macam anak dara pula...maklumlah anak pertama ambik epidural, maka kesakitan adalah tidak dirasai langsung...]

sawbebe sofea?
Hari ke-2 dan ke-3 dia adalah sangat sangat sangat sangat sangat excited bila berjumpa dengan baby Ilyas dan macam-macam perangai pelik yang sangat menguji kesabaran mak dan bapaknya...
hari seterusnya dah surut sikit ke-excited-annya...walaupun mulut asyik dok cakap 'suka baby', 'baby comel', 'sufei ada baby', namun ia tidak menghalang dia berasa cemburu dengan prihatin orang dewasa yang telah beralih ke baby...
[bayangkan 4 tahun dia memegang watak heroin utama, tiba-tiba dalam seminggu ni dia jatuh kepada watak sampingan saja...]

Photobucket
nak masuk dalam baby cot!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

6 comments:

  1. TAHNIAH Olin.Seronoknya dah dapat sepasang.Ada heroin dan ada hero ;)..Wah, happynya muka sawbebe dpt baby yer?Jaga adik elok-elok tau.

    ReplyDelete
  2. baby ilyas sgt comel..sofea pun sgt comel...

    seronok sofea dapat adik ye...syg adik byk2 tau..

    ReplyDelete
  3. tahniah foon n hubby...
    cute boy....n welkam to the club

    ReplyDelete