Tuesday, July 19, 2011

baru sampai rumah,
balik dari disco...opppsss silap...baru balik dari hospital..
bawa sawbebe ke kecemasan, beliau dah 5 hari deman panas tak baik-baik...
8pm-11pm,
kira cepat tak tunggu lama...
sebab doc ambik darah check takut denggi.

walaupun penat,
tapi PUAS HATI
sebab tau sawbebe tak ada apa-apa...
deman panas mungkin disebabkan tonsil,tekaknya ada merah-merah dan bengkak...

tunggu lama pun berbaloi,
sebab berjumpa dengan doctor dan misi yang baik...
Time cucuk tangan ambik darah, misi cakap lembut lembut dan sembang benda lain dengan sawbebe supaya sawbebe tak beri tumpuan kat tangan yang sedang dicucuk...
Doc siap bagi ubat titik hidung kat ilyas...
bersyukur dapat jumpa dengan doctor yang baik di kecemasan...

nak puji sawbebe sikit,
dia sangat baik, baik sangat,bukan tipu tipu punya baik....
Time kat kereta, tolong tenteramkan adik dia yang beremosi.
Time berjalan tau tarik baju saya sebab saya pernah pesan kat dia saya tak ada tangan nak pimpin dia sebab tangan saya kena dukung adik.
Time pegawai perubatan bagi dia makan ubat,dia tak boleh telan tapi dia makan juga,akhirnya habis muntah kat seluar...
Time misi cucuk tangan dia dengan tipu dia hanya sakit macam semut gigit saja tapi hakikatnya sakit macam nak mampos, tapi dia langsung tak menangis dan hanya buat bunyi osh osh osh
Saya rasa sangat bangga dengan sawbebe....tapi bila pijak masuk rumah ajer, terus buat perangai. Suruh tukar baju tak nak, suruh makan ubat tak nak, bila bagi ubat, dia kasi ubat tumpah, macam-macam dia buat nak bagi saya marah dia.hmmmm....

Photobucket
picture of the day!

Photobucket
budak deman tak ada selera makan...bila dah terdesak sangat baru request nak makan biskut 4 segi cicah milo...

Photobucket
di kecemasan yang tak berapa nak cemas...

berlalu lagi sehari...harap-harap esok lebih baik dari hari ni!!!

2 comments:

  1. alhamdulilah sawbebe ok...
    another day starts soon :)
    good night

    ReplyDelete
  2. anak sya pun msuk arinie dh 5 ari demam tp yg pelik demam bla dah lepas 7pm@lepas maghrib membawa ke subuh...

    mlam nie klo demam lg trpaksa bwak ke spital @ mnx 'org pndai' bca2kan ckit..huhu

    ReplyDelete