Wednesday, November 30, 2011

peminjam ingkar telah insaf

Dear ANGAH [peminjam tegar],
Adinda [peminjam ingkar] telah membayar hutang bulan ni ya. Sila check! [keluh panjang]
kalau tak ingkar, 2012 dah selesai bayar pun[keluh panjang panjang]

bukan saja saja suka suki nak ingkar tau,
bacalah luahan budak ni...
anda awak kamu hang kau you akan memahaminya



kita hanya diberikan pinjaman, bila habis belajar kerja takde.. ada pun gaji
taraf lepasan SPM Rm700 sebulan..
bila dapat gaji rm700-11% kwsp=RM623-Rm7
Perkeso..Tinggal Rm616Rm616- Rumah Rm300= RM316- Rm200 Makan = rm116..RM116 tu nak wat pe?Topup rm30 sebulan? minyak motor rm50? repair motor rm36? tak cukup untuk terus hidup pun. simpan pun tak sempat usahkan nak bayar PTPTN Rm116 sebulan… tu pun kalau murah, kalau phd mau rm500 kot..huhu..
Kolej, institut, university dll makin banyak kat malaysia ni.. maknanya makin banyak lepasan Diploma, ijazah, phd dll. tapi masalah paling besar keje yang setaraf dengan kelulusan..kurang2 lepas belajar gaji start rm1200 pun dah boleh bayar PTPTN, tp haram… nak keje dengan melayu gaji murah rm500-900, keje dengan cina suruh buat jualan langsung konon2 rm1500-5000..tp bila tak sampai target gaji pun tak dapt, tipu orang je.Senang macam nih la, kerajaan stop semua pinjaman PTPTN kepada semua bakal pelajar yg asal orang miskin. Bagi yang kaya jer belajar sebab diaorang boleh bayar cash je yuran belajar.jadi secara tidak langsung tiada lagi yang blacklist ptptn lagi.biarkan yg miskin dan tak mampu belajar tu kerja dari bawah, 3 tahun kerja sama jer dengan masa study kat kolej. keje lama gaji akan naik..
KALAU ADA MENTERI KE BACA KOMEN SAYA NI BOLEHLAH PERTIMBANGKAN UNTUK KEBAIKAN BERSAMA SEBAB SEKARANG NI 70% ORANG2 MISKIN YG LEPASAN DIPLOMA KEATAS MUFLIS DAN DISENARAI HITAM.ESOK DAH TUA NAK PERGI HAJI TAK BOLEH LAGI HARU. KERAJAAN JUGA YANG MALU DENGAN ARAB SAUDI BILA DITANYA KENAPA JEMAAH HAJI MALAYSIA KURANG SELEPAS 10 TAHUN LAGI? MENTERI JAWAB
SEBAB ORANG MALAYSIA BLACKLIST IMEGRESEN SBB TAK BAYAR PTPTN, KENAPA? SBB MALAYSIA JUST BAGI RAKYAT BELAJAR TAPI KERJA TAK BAGI..PIKIR2 KAN..
SEKIAN
DARI SAYA YG BLACKLISTREDZUAN

http://duniacikgu.com/luahan-hati-dari-peminjam-blacklist-ptptn/

sementara saya belum lagi blacklist, lebih baik insaf secepat mungkin...nanti cucu tanya kenapa nenek tak pergi haji? sawbebe dan ilyas jawab : oooo...nenek awak tak bayar ptptn...huhuhuhuhu...bukanke buat malu kat cucu ajer....huhuhuhuhu


chin kwok, pinjam kata-kata awak sat yang kini melambangkan perasaan saya...
Not even first day of December yet, and I'd already used up more than half of my salary~ Beat that!! *Looking into the mirror, feel so proud, thinking, makan pasir la kali ni*
[keluh panjang panjang panjang panjang panjang panjang panjang]

lagi 119 bulan....huhuhuhuhu

makan besar

jumaat lepas bersamaan dengan hari kemasukan si kuman,
sawsomi belanja makan besar.

Photobucket
time ni laaa sibuk cium tak henti bapaknya...

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Photobucket


Photobucket
burp...kenyang...

dah boleh cancel no.57....lepas ni kita tengok ilyas mengalir air liur lagi tak?

Tuesday, November 29, 2011

lempeng ala-ala pancake

Photobucket
kuih yang paling simple resepi, senang masak dan sedap dimakan di alam semesta...2 hari berturut-turut minum petang ala-ala high tea hotel 10 bintang...siap dapat pujian dari sawbebe:'Pandainya mummy buat roti canai!'
hiks...
kembang sendiri!!!

Monday, November 28, 2011

Happy Dragon 2012

hari ni saya outing dengan sawbebe,
pergi menari kat PAVILION!
serius,
tak ada tipu punya!!!


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

MY Astro buat MV untuk CNY 2012,
so mereka menjelajahi 14 buah negeri dan menari bersama-sama dengan orang ramai...
so, hari ni,
lokasi yang terakhir...

start 8 pagi sambil 12 tengahari baru tamat...
cuma menari beberapa step saja,
tapi dok ulang dan ulang dan ulang dan ulang step tu ajer...
kami berdua penat macam nak mati,
kaki lenguh macam nak patah,
lapar sampai mengigil-gigil...


secara keseluruhannya,
memang cari pasal dengan diri sendiri!

saya adalah mak yang gagal

semalam saya jaga ilyas,
jaga sampai saya nyaris-nyaris taruh dia ke dalam mesin basuh...
lepas tu saya ugut dia,
kalau hang menangis lagi,
mak terjun dari tingkat 3...

serius,
sangat penat!!
jaga ilyas sehari umpama 10 hari kerja kat tapak pembinaan...
terutamanya kata-kata sawsomi terlintas-lintas kat kepala otak mintak nak seorang lagi anak...
terus angin gila naik atas kepala...
ambik telefon call...
tak bagi salam, tak bagi apa...
tembak dia dengan air liur saya...
'u cuti weekday, tak payah jaga anak,
i cuti weekend, kena jaga anak...
u pi kerja, i dok kat rumah jaga anak sorang-sorang,
berani u ada hati mau ada anak seorang lagi?'

dia kat sana senyap saja...
i guess, dia blur...
kenapa tiba-tiba kena marah?

ilyas sangat-sangat sangat membuli saya tau...
asyik nak kena dukung ajer,
letak dia kat atas tilam umpama letak dia atas gerai durian...
bila dukung dia, dia pula nak tolak-tolak kita,
tarik-tarik rambut kita,
bila marah dia, dia mogok tak mau minum susu,
[ayat di atas cuma nak buat karangan ni menjadi lebih menarik, kang ada orang ingat anak saya kecik-kecik dah pandai mogok pula bila kena marah...dia tak sehebat tu laaaa]
dia nampak tetek macam nampak hantu
bagi botol susu pun tak nak,
suap nestum pun tak nak...
bagi KFC, nak pula...
saya tak faham kenapa dia semakin tak nak susu...

12 jam,
tolak dia tidur 2 kali 5 minit 5 minit,
tolak cubaan letak dia atas tilam durian 5 kali darab 1 minit
11 jam dan 45 minit,
saya dok dukung dia saja...

pastu saya lepaskan kepenatan saya kat sawbebe,
kesian kawan tu,
asyik kena marah ajer...

jaga yang kecik tak lulus,
jaga yang besar pun gagal...

penat laaaaaa...
yang celakaknya,
time siang mengantuk macam setan,
time malam, anak anak lena tidur,
saya pula tak boleh nak tidur...
sebab dok imagine baju 2 besen yang dah berbau...

Friday, November 25, 2011

entry bosan

06:52am
Photobucket
diletak di atas tilam


06:58am
Photobucket
bergolek-golek-golek-golek ke lantai seolah-olah mau datang ke arah saya...maka saya pun melambai-lambai kat dia...lai lai didi lai [come come didi come]

tik tok
tik tok
tik tok
tik tok
tik tok
tik tok
tik tok
tik tok
tik tok
tik tok
tik tok
tik tok
tik tok
tik tok
tik tok
tik tok
tik tok
tik tok
masa pun berlalu..............


07:09am
Photobucket
masih lagi kat situ, tak berganjak langsung....saya sudah tunggu sampai layu di sini, dia masih di sana...nasib baik dia bukan bf saya, kalau tak mesti saya dah merajuk 800 kali...*** adakah patut pagi ni saya sapu lip gloss, kakak cakap dengan ilyas, mummy nak pergi cari bf baru, sebab selalunya saya tak ada sapu pun, hari ini gatai sikit nak sapu maka saya dicop mummy yang gatai, nak pi cari bf baru...ita, nanti saya bagi tau abang[sawsomi]!! awak siap laaaaa...


Photobucket
minta simpati untuk didukung...tengok kening 'sedih' dia, saya tak sampai hati tak nak angkat dia...haihhhh...

### saya perasan (mungkin baby lain pun macam tu laaaaaa) bila dah lama dia menangis tapi masih tak ada orang angkat dia, dia akan buat-buat batuk...batuk yang penuh dengan kepura-puraan dan kepalsuan (kita kan mak, kita tau laaa apa niat busuk mereka)...bila angkat dia, batuk pun sembuh...eh? ke memang diaorang (baby) menangis sampai batuk-batuk, batuk-batuk pastu muntah? Bab muntah ni akan automatik teringat makcik rehan kat Taman Bayu Permai...indeks sawbebe menangis sampai batuk sampai muntah adalah 0.0000000001%...sebab tak sempat lagi nak sampai tahap batuk, mak dia sudah naik hantu....[eh,kan tengah cakap ilyas, apasal boleh tercakap sawbebe pula?]

Thursday, November 24, 2011

modal untuk update blog

dah 2 hari kekurangan modal nak blog...


[Pengenalan] sempena dengan Hari McDonald [ohya, kami yang mengiktirafkan] ...Hari McD jatuh pada hari khamis...setiap hari khamis toy McD dilancarkan, maka kami orang terkaya di dunia ni patut serbu McD...pastu pantau komen orang kat fb yang tak dapat kumpul toy itu...itulah kegembiraan kami....kami itu adalah saya dan norrimie abdul aziz.

Toy untuk kali ini ialah PUSS in BOOTS...2 toy telah dikeluarkan iaitu kitty Softpaws n Tic Tac Claw...

Photobucket
cashier yang macam cilakak...muka make up macam nak tunang, tapi cara dia serve kami macam baru putus tunang...saya tak berani dok lama-lama kat situ, saya takut saya boleh terperli dia...


Photobucket
budak cuti sekolah yang bosan di rumah...saya hantar lunch kasi dia, terus dia melekat kat punggung saya nak ikut...


Photobucket
baju masa dia umur 2 tahun, masih muat...

Wednesday, November 23, 2011

usaha hari ini

Photobucket
tetap bersyukur!!
go go go sehingga titisan yang terakhir...
Photobucket
dah siap masak lunch untuk 'kakak'ku dan sawbebe...

Photobucket
pamantau kenit yang memantau mak dia bila bapa dia tak ada...

Tuesday, November 22, 2011

semalam,
dalam peti ais masih ada 3 botol EBM,
tapi itu 'kakak' mengambil keputusan bancuh FM bagi ilyas minum!!
[saya masih berprasangka yang baik-baik, mungkin kakak tak nak bazir susu saya memandangkan ilyas ni suka minum main-main...dia tidak ingin buang susu saya sebab ilyas tak boleh habiskan 4 oz susu itu]

saya tau susu dah tak banyak,
saya tau ilyas pun dah minum susu campur,
saya tau ilyas lagi suka minum FM,
saya tau bancuh FM lagi senang dari nak panaskan EBM,
saya tau,
saya tau,
saya tau semua perkara di atas...

saya sedih seorang diri,
sebab saya masih berusaha dengan gigih untuk mengepam sebaik yang mungkin,
saya memerlukan sokongan dan kerjasama dari orang di sekeliling saya,
untuk saya terus berjuang!!

Monday, November 21, 2011

gigi saya berlubang [semakin membesar itu lubang]dan perlu ditampal dengan segera untuk mengelakkan ia hakis...setiap hari pun dok hakis terutamanya makan makanan yang keras...

maka 9 November hari tu, time saya bawa ilyas pergi cucuk 5 bulan, saya pun register nak tampal gigi...

lepas kong kang kong kang,
ohya, saya sambil dukung sambil baring di atas kerusi sambil buka mulut dicheck oleh doctor gigi...

[dialog dibawah tu lebih kurang laaaa.....saya manalah boleh ingat setiap perkataan kan?]
doctor : tak ada orang boleh tolong pegang baby?
saya : tak ada...
doctor : kalau macam tu kena buat appointment...
saya : ok
doctor : 12 March 2012, boleh?
saya : bila? [untuk mendapat kepastian]
doctor : 12 haribulan bulan 3 tahun depan....boleh tak?
[apa maksud di sebalik, boleh tak? itu...adakah kalau saya kata tak boleh, tarikh temu janji akan dipercepatkan? masalah dia sudah tulis date itu kat kad merah, adakah masih boleh dipadam-padam dan tulis lain...]
saya : boleh laaaaaa...[dalam hati dok fikir : time tu datang bukannya nak tampal gigi, tapi datang buat gigi palsu, sebab gigi berlubang tu dah habis terhakis...]

## semalam terhakis seketul lagi masa dok cungkil sisa-sisa makanan dengan lidah...

Friday, November 18, 2011

saya sangat marah dengan diri sendiri.

女人與小孩

太喜歡這首歌了!




詞:伍百
曲:伍百

我不知道這個小孩怎樣憑空而來 她可能讓我告別長久以來的搖擺
帶她回來 給他一個溫暖的家
每天晚上散一個小小的步 慢慢有人說那個小孩長得像我
跟我一樣需要愛一樣的脆弱 一樣害怕孤獨和寂寞

像我這樣的一個女人以及這樣的一個小孩
活在世界上小小一個角落 彼此越來越相愛 越來越不能割捨

我不知道這個小孩是不是一個禮物 但我知道我的生活不再原地踏步
陪他長大 給他很多很多的愛
讓他擁有自己的靈魂和夢 因為一個小孩是一個神祕的存在
和星星一樣奇異 一樣發著光
和水果一樣新鮮 花一樣芳香

像我這樣的一個女人 以及這樣的一個小孩
活在世界上小小一個角落 彼此越來越相愛 越來越互相依賴/相信安排

cuti sekolah bermula....

saya gigih buat agar-agar bodoh untuk sawbebe dibawa ke party hari ni...

Photobucket

Photobucket

Photobucket
bangun pagi gosok gigi cuci muka pakai baju pergi party...

Photobucket
sawbebe n friends

Photobucket
sawbebe n friends...opppssss, skirt anak saya paling pendek...tak cukup kain laaaa...kena upah makcik rehan jahit skirt lain dah...

Photobucket
tak ada idea apa yang sawbebe buat kat boy tu...kalau kat rumah, dia suka peluk kaki saya dan kaki bapak dia...saya dok berdoa dalam hati, janganlah peluk kaki boy tu...memalukan satu malaya tau...

Photobucket
lepas entah buat apa kat kaki boy, sawbebe berlaga dada dengan girl 6 tahun pula...###makcik rehan, skirt ruffle laaaaa...boleh jahit tak?

Photobucket
Party bermula, mak bapa dihalau keluar...tahun depan sawbebe kena transfer ke sekolah lain, 6 tahun kembali ke sini pula...

Year 2032

Photobucket
When I Was Younger, I Put My Face Close to the Fan to Hear My Robot Voice
saya semakin yakin...
memasak ni adalah satu penyakit berjangkit.
Bila orang lain memasak, saya pun nak masak...
itu nama penyakit cari pasal dengan diri sendiri, penyakit keji.

lunch untuk 2 hari yang lepas
Photobucket
sayur campur + tauhu telur goreng dan ikan taucu...

lunch untuk hari ni
Photobucket
sayur campur tawar...

Photobucket
siziling tauhu tak jadi ...

Thursday, November 17, 2011

rahsia resepi turun temurun

buat julung kalinya,
saya masak asam pedas berminyak dengan sangat berjaya!
[sebab family saya masak asam pedas rebus...itu lagi heaven]
Terima kasih atas bantuan insan-insan di bawah ini:

rahsia resepi turun temurun oleh intan damia
tukang hulur plastik oleh norrimie abdul ajis
pemantau rasa oleh kakak

disebabkan rahsia resepi turun temurun, maka perkongsian resepi tidak dibenarkan oleh pemberi maklumat.

bahan-bahannya :
Photobucket
mana ada apa-apa rahsia kan? rahsianya ialah tekniknya...tumis bahan-bahan blend sampai naik minyak...saya tumis sampai naik hangus pun minyak tak naik-naik lagi, kena minta bantuan 'KakaK'...

hasilnya :
Photobucket
i tell u...SEDAP sampai menjilat mangkuk!! of course intan buat punya lagi 1 kali ganda sedap laaaaa [ayat bodek kena ada]....sekali lagi terima kasih banyak-banyak kepada intan kakak ipar norrimie abdul aziz...lepas ni nak masak kasi bapa mertua makan, nak ambik hati dia sikit [2008 pernah berjanji nak masak asam pedas berminyak kasi dia makan...]

Wednesday, November 16, 2011

菲言菲语 5

Photobucket
最近,苏菲常常会说气话。别以为4岁的小孩不会咯!
就好像昨晚,叫她收拾她的撒到满地的玩具,然后去睡觉。她就 aw ban 不要。我就威胁要丢掉她的玩具。结果没想到她却说:好啦!给苏菲死啦!

好啦,给苏菲没有脚啦!
好啦!给苏菲不能看啦!
最常讲来给我听的就是:好啦!给苏菲死啦!

天啊!
这是什么气话!!
这是威胁吗?
不是的,
这不是气话,是让我这个生她母亲心碎的话!

她从哪里学的?
嘻嘻嘻
我这里学的!
可是,我只是讲: 好啦,苏菲不sayang mummy,mummy就走咯!

结果,
昨晚她就给她的爹地整理一顿!



kelakangan ni sawbebe sangat-sangat sangat sangat kuat merajuk, pastu melemparkan kata-kata seperti:

Biar sufei tak ada kaki laaa...
Biar Sufei tak boleh tengok laaa...
Biar sufei mati laa...[ayat ni yang nak pitam]

OMG!!
macam nak picit-picit saja dia!!!
semalam kena tibai dengan sawsomi!!!

mana dia belajar?
dari saya lor!!!
tapi saya tak cakap mati lor,
saya cuma cakap biar mummy pergi jauh-jauh laaa kalau sufei tak sayang mummy....
huhuhuhu

Biodata Saya

saya, saw poon poon[1/4 bukan nama sebenar] [read: Pun Pun]. Perempuan yang cantik. Baru berusia 33 tahun[bukan angka sebenar, angka sebenar masih bawah umur ]. Berbangsa cina beragama islam. [saya sudah boleh buka account ASB. Motif? ] Status Perkahwinan : Sudah kahwin, kahwin sambil berlari, kahwin tanpa pengetahuan family [mak saw poon poon : anak derhaka betul], mempunyai seorang [angka sebenar] suami saja yang sangat tinggi dan besar [mengalir air liur 1st time saya tengok dia, macam nak terkam ajer] Bilangan Anak : 2 ketoi daging yang comel. [tak suka budak kecil dan terpaksa suka dengan anak sendiri sebab saya yang melahirkan mereka. Tak ada pilihan]

Saya tak suka baca komik, tak sampai 10 tajuk komik yang pernah saya baca, tapi saya telah ditakdirkan untuk menterjemah komik. kerja saya yang rasmi ialah penterjemah komik. celakak kan! hari-hari saya kena baca komik sambil translate komik. tapi saya tak pernah merungut langsung walaupun kena translate komik yang macam celakak seperti Gundam dan Naruto. Punca utamanya ialah saya translate 2 ayat, saya blogwalking 20 minit, translate lagi 2 ayat, pergi pantau status cawan dan mangkuk...ini adalah kerja yang paling heaven ok...[makan gaji buta, tak berkat tau]...thay y dah 7 tahun saya menjadi seorang penterjemah komik yang tidak bertauliah.

Hobi saya...errrr....errr....tak ada hobi laaaa. masa muda-muda hobi saya ialah bermimpi di siang hari aka berangan-angan basah. berangan nak kahwin dengan artis ni, nak jadi bini artis tu. bila dah remaja, hobi saya ialah memancing. Memancing sawsomi yang masa tu single n available, semua masa digunakan untuk ikut ke hulu ke hilir, pantau aktiviti beliau [langsung tak ada masa untuk hobi lain] Ssekarang hobi saya ialah tidur. bila ilyas tidur, saya pun kena cepat-cepat tidur. hobi yang dipupuk sejak jadi mak orang ni sgt hebat hebat belaka tau. Membebel dan mengulangi ayat ayat yang sama macam recorder. hobi-hobi yang sewaktu dengannya ialah sapu lantai, mop lantai, cuci baju, cuci pinggan dll sambil mulut pok pek pok pek...ohya, lupa nak bagitau, MERAJUK juga adalah hobi saya tau!! Memasak bukan hobi. Memasak hanyalah bila roh perasan chef datang, maka terhasillah juadah-juadah yang rupanya hodoh tapi rasanya sedap macam nak mati.

cita-cita saya pula ialah masuk universiti. Belajar memang tinggi. sampai naik ke atas menara gading. habis belajar kat menara gading, musnah hidup. kena tanggung ptptn 20K. hutang pula semakin meningkat sebab tak bayar, bulan-bulan punya kos pentadbiran adalah 4 puluh ringgit malaysia plus plus...satu tahun 4 ratus ringgit malaysia plus plus. bukan tak mau bayar, tapi tak mampu [gaji bersih 258.99 sen lepas tolak semua perbelanjaan]. Falsafah mak memang tak boleh pakai, suruh kita belajar pandai-pandai, nanti bergaji besar...apasal dah belajar sampai UNIVERSITI, tapi gaji tak lepas 1.5k. rata-rata cari tak ada kerja pun yang bersesuaian dengan apa yang dibelajar. nak minta kerja kerani pun tak layak ...Tunjuk sijil mahai, orang tak ada idea apa benda tu.Saya belajar Sains Kemasyarakatan [apa benda tu?]. saya pun dah lupa apa yang saya belajar, yang saya tau jawatan yang sesuai dengan apa saya hutang duit dengan ptptn ialah PERANCANG BANDAR DAN DESA. ada jawatan kosong tak?

Di masa lapang, saya suka bermain-main dengan anak-anak saya. saya teman anak saya menonton kartun, layan anak saya berborak, dukung baby saya ke hulur ke hilir, bukan saja house maid malah menjadi milk maid kepada anak-anak. seronok melihat gelagat anak-anak yang comel di mana membuang air besar pun kena bergegas-gegas sebab anak besar dok pukul-pukul pintu toilet macam nak roboh pintu kerana anak kecil telah meniarap di bawah kerusi sambil menjilat-jilat lantai....Di waktu malam pula, saya suka bermain kejar-kejar dengan suami lepas anak-anak dipaksa tidur. Bbbbbbb, tutup lampu.... sekian terima kasih!

Tuesday, November 15, 2011

mengidam

pantang tengok orang makan,
mulut jahat ni pun nak makan...

kesimpulannya,
masak ayam+ cendawan kicap bijan mee suah malam-malam buta untuk memuaskan nafsu yang jahat ini
Photobucket
sendiri masak
2 orang makan
2 orang kenyang
sendiri syiok

makanan heaven, sedap macam nak mati!!


ahkak garang, nilah resepi kita

bahan-bahan A :
ayam cincang segengam (perap dengan kicap dan sedikit minyak bijan)
sekuntum cendawan kering (rendam pastu potong nipis-nipis)
bawang putih
kicap hitam
garam

Bahan-bahan B:
Air
Mee suah

Cara-cara membuat bahan A
1. masukkan ayam masak sampai masak.
2. masukkan bawang putih goreng sampai wangi
3. tambah air (kasi berkuah sikit-sikit ajer)
4. masukkan cendawan
5. masukkan kicap hitam
6. masukkan garam dan rasa ikut tekak masing masing
7. Siap

Cara-cara membuat bahan B
1. Panaskan air(semangkuk)
2. bila air dah mendidih, masukkan mee suah
3. kira sampai 10, tuang mee suah bersama air ke dalam mangkuk
4. Taburkan ayam kicap tadi atas mee suah
5. kalau nak nampak lawa lagi, taburlah daun bawang.
6. Siap untuk dimakan panas-panas!

Tip : Jadi ayam kicap hitam tu kena masin sikit sebab mee suah kita ni consider celup air panas saja...sekian terima kasih.

macam nak mengandung lagi ajer

2 3 hari ni dok meroyan,
meroyan nak mengandung,
meroyan nak baby lagi...
[yang ilyas pun jaga sampai tak cukup kaki tangan, ni berani nak baby lagi...sungguh tak sedar diri]

Photobucket
cantikkan? [perasan] tak edit apa-apa tau...gambar ni ''cahaya lari'' tapi kelihatan sangat cantikkan? [perasan again]

Photobucket
ilyas comel ajer...maknya pun ''comel'' ajer kan walaupun muka macam bulan...

Photobucket
ilyas 18 hari...mata sepet hidung kembang mulut seksi...kombinasi yang mengagungkan

tiba-tiba,
Photobucket
ada kawan kat fb share gambar ni...

terus tak meroyan dah nak baby lagi...
bayangkan 20 tulang patah serentak...
jangan bagitau saya pahala ni pahala tu...
sebab
saya percaya
"Children in the dark cause accidents, accidents in the dark cause children"

hehehehe

Monday, November 14, 2011

sakit mata

mata sakit?
sakit mata?

mana satu?
mana-manalah...
kesimpulan itu mata sawbebe kena infection!

Photobucket
2 hari mata dia kemerah-merahan dan diserang taik mata sampai menjerit-jerit tak boleh buka mata....

**hari ni dah beransur pulih!!

湖南蛋 a.k.a telur rebus masak taucu

Photobucket
bahan-bahan A yang terdiri daripada air asam jawa, bawang putih, bawang besar, tomato, taucu dan cili

Photobucket
telur yang dah direbus, tabur kan sedikit tepung [alamak tepung apa ya? ] tepung jagung laaaa

Photobucket
pukul sebiji telur, celupkan telur dan goreng...tapi disebabkan saya kemalasan, saya tuang telur yang dipukul ke atas telur rebus...

Photobucket
Tumis bahan-bahan A, kemudian tuangkan ke atas telur yang dah digoreng....SIAP!!!