Thursday, November 10, 2011

[5 M] Laporan Bulanan

Berat : 7.5kg [4M : 7.1kg]
Tinggi : 63cm

Bulan ni punya berat naik sangat sikit-sikit...mungkin dok kecoh susu dah kurang, pastu dok control tak mau dia minum FM...haihhhhhhh


che che minum susu, ilyas makan jari...
Photobucket
kena dera...patutlah berat badan tak naik

tengah serius
Photobucket

sedang main dengan sawsomi
Photobucket
hilang segala-gala penat...tapi time dia buat hal, boleh tukar jadi biru+hijau punya mahkluk asing tau...

belum ready laaaaa...[dengan kakak ambik angin kat luar]
Photobucket

tolong serius time bekerja
Photobucket
[read : mak saya tengah update blog time kerja..ish ish ish]


bersiap sedia untuk pergi jalan-jalan...
Photobucket

mana tau menangis pula...
Photobucket
tak boleh nak agak kepala angin budak-budak...

saya mengantuk laaa...tidur dulu...
Photobucket
geram betul tengok jari-jari yang gemuk-gemuk...nak gigit ajer...warna kain cadar pun dah pudar [7 tahun], tapi sayang nak buang...

1st time pergi genting highlands
Photobucket

Photobucket

1st time pijak pasir [mak yang excited ok]
Photobucket


Photobucket

1st time masuk air..
Photobucket

di rumah ibu [SIL]
Photobucket

sawsomi dan anak-anaknya dan anak-anak buahnya...
Photobucket

sawbebe dan ilyas
Photobucket

Photobucket

Photobucket


sayang adik ketat-ketat
Photobucket

kat kampung panas, pakai diaper ajer...
Photobucket
iklan free untuk diapers cap tesco...

kerja saya hari-hari adalah
Photobucket

5 bulan tepat-tepat kasi cereal secara rasmi
[sebelum ni dah ada curi-curi suap dia makan tomato, roti, kurma. nasi, roti canai dll dalam kuantiti yang amat sedikit secara tidak rasmi...]
kenapa bukan 6 bulan?
errrr...[tafsiran sendiri tau] sebab baby kelihatan menelan air liur, pandang ajer kita makan dan nangis-nangis nak makan
Photobucket

Photobucket

Photobucket
maknya bukannya cari resepi untuk masak untuk anaknya, tapi tengah rajin cari sudu comel-comel dan mangkuk comel-comel...

No comments:

Post a Comment