Thursday, March 1, 2012

[8m3w] mengantuk kerana ikan bilis

sampai rumah dah 11 lebih, lepas ilyas mengempeng dah 12 lebih...sambil mendobi, sambil menggoreng ikan bilis untuk buat bubur ilyas...


Photobucket
goreng ikan bilis malam-malam buta.


Photobucket
ikan bilis halus. 1/2kg RM13. tak payah buang apa-apa kepala dan tulang-tulang sebab super halus. boleh makan tanpa takut tercekik tulang ikan.

Photobucket
dah jadi serbuk ikan bilis lepas blend....sebelum itu kena goreng sampai kering dan keemas-emasan....


Photobucket
1 sudu homemade serbuk ikan bilis tak cukup rasa, tambah lagi 1 sudu...


Photobucket
SIAP bubur ilyas. untuk lunch dan dinner.
3 sudu beras perang, ubi kentang, carrot, kobis, serbuk ikan bilis.
syukur alhamdulilah, lunch punya dah licin. pencuci mulut pun dah selamat dalam perutnya.

Photobucket
sarapan : pisang
pencuci mulut : betik puree
susu perahan : 2 x 100ml

ilyas pada 29/2/2012
Photobucket

Photobucket

Photobucket

1 comment:

  1. comelnya ikan bilis..x pernah nampak yg comel mcm ni, ke saya x perasan..Ilyas pon comel kening daun kelapa hehe

    ReplyDelete