Wednesday, March 7, 2012

[8m3w] rolled oat + Peach

macam dah lama tak record ilyas makan apa kan.[ok....saya tau saya menipu] minggu ni cuba pula organic rolled oat. sebelum ni saya pakai quaker instant oat saja. tapi mommies kat fb forum kata rolled oat lebih berkhasiat. maka saya pun tukar kepada rolled oat lor.


Photobucket
beli kat cold storage. RM7.99


ahad 4 Mar 2012
Photobucket
rolled oat, pisang, kiwi.
HASIL GAGALAN.
saya punyalah terlebih rajin buat kasi sawbebe makan, dia cakap macam tak sedap. saya naik hantu tanpa usul periksa. tak mau makan sudah!tak payah makan. sia-sia saja budak tu kena marah. saya pun kong kang kong kang [jalan macam king kong] pi makan oat itu. uweeeekkkk.... memang tak sedap pun. rasa pahit. tapi saya buat-buat cool, bangun angkat mangkuk tu ke dapur, curi-curi intai sawbebe, dia sedang kusyuk tengok karton, cepat-cepat tong ke dalam tong sampah. saya buat andaian, kiwi itu telah mem-pahit-kan oat semangkuk itu. kesimpulannya, ilyas makan mashed potato KFC.


isnin 5 Mar 2012
pagi : pisang
Lunch & Dinner : millet, beras perang, ayam, broccoli, pumpkin, cauliflower
Dessert : tak boleh nak ingat
** bubur tak habis makan


Photobucket
tak sangka avocado pun ada dijual di pasar malam. 1 longgok 5 ringgit saja.


Selasa 6 Mar 2012
Sarapan : Pisang Yogurt

Photobucket
Lunch & Dinner : Oat, pisang, apple, avocado

Photobucket
2 layer. ilyas adalah pengemar oat dan pisang.

Photobucket
Dessert : buah naga
**Taik ilyas warna merah.

Photobucket
baju busuk ilyas.motivasi untuk upkan production...emmmmmmmmmm serius sangat wangi tau!



Menu Hari ini ~Peach
Rabu 7 Mar 2012

beli peach kat pasar malam, 3 biji 10 ringgit! penjual itu ajar saya macam mana nak tau buah tu dah boleh dimakan...'u bau ini buah (sambil hirup buah peach), kalau wangi, u makan. kalau tak ada bau, u simpan sampai ada bau wangi baru u makan.'

Pagi : Oat, Peach, Pisang, Avocado, Yogurt

Photobucket
Lunch & Dinner : Oat, Peach, Pisang

Photobucket
Dessert : Betik, Peach, Yogurt dan Betik puree

2 comments:

  1. my baby tomorrow 8 bln. pun sgt suka mkn oat + pisang. masak 7 sudu oat + 3 sudu susu fm + 2 bijik pisang (kadang2 tambah kismis ligo 1 kotak kasi rasa masam2 - blend dulu). sekali telan terus habis semua.(i tiru this recipe from ur blog).

    ReplyDelete
  2. anonymous: u pun share laaa resepi u, boleh i tiru sama...sama-sama kita berusaha...

    ReplyDelete