Monday, May 21, 2012

[11m1w] rumusan minggu lepas

14 may 2012 - Cuti Kecemasan Jaga Anak
BBsitter kecemasan balik kampung. saya pun terpaksa cuti kecemasan. nasib baik kerja banyak, hanya boleh ambil 1/2 day saja. 1/2 day lagi sawsomi terpaksa jaga.

Photobucket
tengah suap dia makan apple + oat

Photobucket
mengidam mee siam sejak mengandung ilyas...

Photobucket

Photobucket
sangat ketagih dengan three layer tea...pi mana-mana pun nak order...terpecah tradisi minum air suam...hurmmm...kena ubah tabiat buruk ni...


15 May 2012 - Baby Pasta
Kiasu! Anak orang lain makan, anak saya pun kena makan.

Photobucket

Photobucket
comel


Photobucket
super comel


***malam tu ilyas demam panas.



16 May 2012 - Ilyas Demam
Photobucket

Photobucket


demam sebab nak tumbuh gigi rupanya....gigi yang ke-5
Photobucket


17 may 2012 - Bubur Barli

1st time buat bubur dengan barli. rasa pelik sangat-sangat. saya tak diajar makan bubur barli. tapi saya buat bubur barli untuk ilyas supaya boleh turunkan panas badannya dan awet muda.

Photobucket
beras perang, barli, ayam
**makan sikit saja sebab bbsitter cakap pahit.


18 may 2012 - apple puree
kalau tak silap, time ilyas 6 bulan dan 7 bulan saja makan apple puree. lepas dah ada gigi, angkuh tak nak makan lagi. saja buat nak habiskan stok apple, tak sangka dia mau makan pula...

Photobucket
roti celup telur pun lama tak buat...


*** sambut birthday sawbebe

19 may 2012
***bubur ayam dan apple puree
****berdinner dengan SIL

20 may 2012 - video muka paling kelakar 2012
ini video ilyas makan apple puree yang baru dikeluarkan dari peti ais.



Photobucket
nasi goreng afrika - bekal sawsomi.

No comments:

Post a Comment