Monday, July 23, 2012

4D3N KOTA KINABALU BUDGET TRIP # 12

Makan-makan di Kota Kinabalu, Sabah!

sangat teruja apabila nampak Fong Ip.




soya cincau 3 layer dan kopi 3 layer! segelas rm3.50 kot!

saya tak boleh terima ini adalah BBQ chicken! apa maksud BBQ? come on laaa...ini adalah ayam masak kicap ok!

mee kari
minuman GARDENIA yang hanya terdapat di sana!

inti roti sudah lupa. beli di Ranau.


sedap kalau manggo manis...

tak sedap kalau termakan manggo yang masam!
heaven
OMG!!
<s>sayap</s> satay sayap
agar-agar  laut

udang RM10, sotong RM10

ikan rm12



licin!
terlupa pula nama ikan ini? nama dia lebih kurang kucing atau harimau...

humai? atau hinava?...kelabu mangga ikan...omg!!!

namanya LATUK...orang tempatan makan cicah sambal

agar-agar laut

makan dengan mike. tapi orangnya malu. tempat yang kami cari sendiri lagi sedap! pastu seafood pun lebih murah!

RM18

RM10
@Fong Ip sebelum berlepas balik ke semenanjung

sedap! RM4

kopi 3 layer! Heaven! betul betul heaven!!


ada orang order, tapi tak makan! !

2 comments:

  1. puasa - puasa aku nengok gambo makanan kat blog ko Oli
    adoi..
    mahunya batak pose aku nnti
    haih!
    dah la aku hantu seafood!

    ReplyDelete
  2. telur separuh masak tu..my feveret ..sapa ler yg order tu

    ReplyDelete