Wednesday, July 11, 2012

4D3N KOTA KINABALU BUDGET TRIP # 5

Sabah State Museum

Nak sampai ke muzium naik CITY BUS dari bandar ke stesen Wawasan Palza. kemudian tukar bas berhenti-henti ke destinasi Penampang. nampak bumbung muzium cepat-cepat tekan loceng dan turun!akibatnya kami terpaksa menyeludup masuk ke dalam Sabah State Museum melalui pintu belakang! Hanya jalan ini yang jumpa untuk masuk melawat Sabah State Museum.muzium atas bukit dan tangga ini adalah sangat tinggi bagi kami berdua gadis bandar yang hanya naik escalator


Sabah State Museum...tak faham kenapa si ami aziz tu begitu gilakan muzium?bayaran masuk bagi pelawat tempatan ialah RM2. kami hanya tinggal 45 minit untuk terjah muzium sabah! fuh!! peluhtak berani stay lama dalam muzium sebab ada keranda orang purba...[ami aziz dah lari sampai batang hidung pun tak nampak...cis!!] serius sungguh menakutkan tapi berpura-pura berani!canopy walk?pannnnnnnnjannnnnnnnngnya!berhati-hati di bawah ada buayarumah ARumah Bsaya ke muzium sebab paksaan ami aziz dan sebab tasik ini yang ada teratai saja!!rumah orang cina!Rumah CRumah Dulangan...saya ke muzium sebab teruja dengan tasik ini yang ada teratai!!!


do's and don'ts - jangan pergi kalau dah pukul 4 petang!!! bukan ada momok, tapi lagi 1 jam orang nak halau keluar muzium!

No comments:

Post a Comment