Friday, July 13, 2012

4D3N KOTA KINABALU BUDGET TRIP #6

TANJUNG ARU
[saya sudah malas mau update, maka saya pun copy paste dari blog ami aziz...zaman sekolah tiru homework, dah besar tiru blog! kenapa tak ada kemajuan langsung? hurmmmm]



 tunggu bas lagi dan tiba tiba ambil keputusan mahu melihat matahari terbenam di Tanjung Aru. hurm, keputusan yang bukanlah tiba tiba sebenarnya sebab idea ini sebenarnya kami curi dari pelancong Taiwan yang bayar teksi semahal RM50 untuk ke muzium sedangkan kami hanya bayar RM1 saja. ihiks


dari muzium kami tunggu bas hampir sejam dan kami ambil keputusan untuk terus ke Tanjung Aru dan bukannya pulang sebab kami terlalu teruja dan penuh dengan tenaga yang dibuat buat. tambang bas sangat murah dan ya, kami bergerak di dalam bandar hanya menggunakan kaki atau bas sebab mahu jimat cermat!



dalam sehari, kami berjumpa pemandu bas atau pakcik manki ini berkali kali!


ami aziz tak bubuh gambar ni dalam blog beliau...nampaknya beliau sangat ambil hati pasal kegelapan kulit kakinya...heheheheheh


ada orang perasan model shampoo!



matahari di atas tangan saya!


 hanya bayang-bayang kami saja yang kuruus tinggi lampai....



tempat mewah yang hanya boleh pandang-pandang...tidak sepadan dengan poket kami!


cantik! 
laut sungguh jauh, kami tak larat dah nak menuju ke laut!



matahari dah nak terbenam!


tak puas hati sebab gambar di atas blur!


depan sikit ada food court!


bila jadi pelancong, apa-apa pun nampak cantik di mata!!


kami letih, penat dan sakit pinggang!



chicken wing adalah sinonim dengan satay sayap!



mintak air tebu! kakak tu bagi AIR TEBU LIMAU! minuman yang paling pelik yang pernah saya minum dalam hidup ini!


no bad!

 satay ini adalah sangat sedap! adik tu memang tak tipu kami!


maghrib!!!


jangan risau! surau kat sebelah saja!


do's and don'ts -