Tuesday, March 5, 2013

[backdated] Bali, here we come~~2009 (Day 1 & Day 2)

Motif update percutian 4 tahun yang lepas ini disebabkan nak memudahkan kerja DESIGN photobook yang saya beli kat groupon dengan harga RM38. hari ni baru tergerak hati nak 'cuci' gambar cuti!!!

Day 1
6 May 2009






saya tak pasti kenapa time tu saya hanya catat INI saja...
Flight on time...maka bermulalah trip kita orang...bebe dah mula buat perangai...menangis...mungkin tekanan udara kot membuat dia kurang selesa...lepas tu muntah...mak oiii...habis baju i dan baju bebe kotor...apa mood pun dah tak ada...kalau boleh, macam nak suruh kapten tu turn balik ke KL aje...

3 jam dalam flight tu macam 10 jam lamanya...tambahan pula cuaca kurang baik...sawsomi dah kurang selesa...mukanya pucat...nasib baik tak muntah macam bebe...hehehehehe

akhirnya....sampai juga...

sampai di airport bali dah 10 lebih, driver yang i book, Sofiyan dah menunggu...

Sofiyan bawa kami pergi cari hotel...tanya 2 dan 3 hotel pun full...i dah nak menangis...sebab dah terlalu penat [ + tension ] masa dalam flight...

akhirnya, sofiyan tu bawa kita orang ke Jesen Inn II di entah apa jalan yang agak sunyi...kat situ ada bilik kosong...belasah aje...

lepas bubuh luggage dalam bilik, terus keluar cari makan...kita orang makan Nasi Pedas berdekatan dengan hotel kita orang...pedas nak mampus...tapi sedang [mungkin kelaparan kot]

tak berani nak pi jalan-jalan sebab jalan terlalu gelap dan tak ada orang...ada orang pun orang tempatan...takut kena rompak...so, balik hotel dan berehat...

Mintak air dengan hotel kena bagi tips RM3 ++...

tengah malam bangun bagi ubat deman panas kat bebe sebab terasa badannya panas.... 
[terlalu penat sampai tak larat nak ambil gambar sebaik saja tiba di Bali]


Day 2
7 May 2009

Kami bermalam di Jesen Inn II, 250,000rp (rm80++) semalam...

permandangan dari bilik kami

permandangan dari bilik kami

sekitar penginapan kami


depan hotel kami


sarapn pagi

Janji dengan driver 9 pagi...
1. gianyar sari amerta-batik collection [on the way tu bebe muntah...adoi...]...tengok orang buat batik...ada kedai jual barangan batik...



lepas tu, driver singgahkan kami kat tempat buat aksesori silver...



permandangan otw to Pura Goa Gajah




2. pura goa gajah






cuaca adalah sangat panas


3. kintamani Volkano n lunch kat sana...cuaca agak sejuk [mungkin disebabkan hujan]








4. coffee plantation...saya dan bebe tunggu dalam kereta sebab hujan renyai renyai...









5. tampak siring& tirta empul...driver kami nak cancel...tapi kami tegas nak ke sana juga...masa sampai di sana, hujan renyai-renyai, jadi sawsomi dan bebe pula tunggu dalam kereta...me n my sis ambil gambar dan teruskan perjalanan...






pertunjukkan

pertunjukkan


6. tegalalang padi sawah...berhenti unrtuk ambil gambar...tak sempat nak tengok barangan yang di jual di tepi-tepi sawah...

permandangan yang sangat cantik











7. sukawati...shopping time....tak best laaa...asyik kena tawar menawar...tambahan sawbeb buat baik punya perangai









lepas tu balik ke Kuta...sampai kat Kuta, minta driver bawa kami ke klinik...saya asyik rasa badan bebe macam panas aje...lepas check, doktor cakap bebe ok, suhu badan 37 darjah [normal], lung pun clear...continue makan ubat yang dibawa dari m'sia...doktor kasi antibiotik untuk selesema...bayaran RM60++...



Lepas tu, pi cari hotel...driver dah semacam...

kali ni kami request driver bawa kami ke poppies lane I ataupun II...tapi dia merungut sebab jalan sempit, pastu 2 hala pula...lantak u laaa...yang penting senang untuk kami...


Malam ni kami bermalam di AP Inn, Poppies Lane I, 250,000rp (RM80++) semalam...ada swimming pool tak ada air cond pula...panas nak mampus...tapi nasib baik nak jalan-jalan cuci mata senang...

kami berdinner pizza hut...tak jumpa restoran halal [driver yang mengaku diri islam tu tak tau kat mana ada nasi padang kat kuta...pelikkan?]





1 comment: