Saturday, June 29, 2013

Pumpkin Mantou. Mantou. Char Siew Pau Halal

3 hari berturut-turut,
saya main dengan tepung pau dan yeast!


1st day,
buat Mini Pumpkin Mantou,
Diistihar 'GAGAL'
Rupa dah ada ~ kembang, gebu,
tapi rasanya tawar dan bau tepung yang entah apa-apa...
nak masuk mulut pun tak boleh...
kesemuanya disumbangkan kepada tong sampah!

[faktor yang dikenali : tepung pau sudah expired]

Mini Pumpkin Mantou versi sawsawlady


2nd day,
habis kerja bergegas pergi beli tepung pau baru.
buat mantou kosong...
Kali ni,
berjaya walaupun rupanya berlainan dengan yang sebenar!
[suka! suka! suka!]

Mantou versi sawsawlady

3rd day,
lagi advance,
sebab dah rasa diri hebat...
terus buat Char Siw Pau Halal!
Hahahahaha
Tapi rasanya ini Char Siew Pau awal dan akhir yang saya buat...
sebab...
saya rasa penat sangat,
habis ketiak saya basah nak bungkus inti...
so kenang-kenangan...


Char Siew Pau Halal versi sawsawlady

*** Resepi later baru dinaikkan! sekarang curi-curi kemas kini blog!!

No comments:

Post a Comment