Wednesday, July 10, 2013

Boobs Cake untuk husband


sawsomi tak minta pun,
tapi saya yang pandai-pandai,
konon-konon nak bagi surprise kat dia!!!

Boobs Cake versi sawsawlady


sangat dugaan buat Boobs Cake ini,

dah beli acuan kereta,
tapi pasang niat nak buat Boobs Cake!
so,
pegang acuan kereta,
cari ikthiar macam mana nak ubah dari kereta ke tetek...

masalah yang seterusnya ialah,
tak tau nak buat fondant pula...
kena minta tunjuk ajar dengan my sifu, ida Rahayu!

malam-malam sebelum tidur,
google acuan bulat,
bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat bulat
sampai insomnia dibuatnya!!!

pada suatu malam,
dalam 1 am macam tu,
terjumpa acuan bulat ni!!!
malam-malam buta terus berPM dengan penjual dan paksa dan desak dia hantar pada keesokan hari!!

Tengah plan baik punya,
Akib pula buat 'kenduri',
Bertembung dengan kenduri doa selamat dan menyambut Ramadan mak angkat!!!
Terpaksa pilih Akib dan korbankan Mak Angkat!
harap-harap tidak dilabelkan anak angkat tak kenang budi!!!

bila nak buat,
mini mahsmallow pula tak ada dijual di kedai bakery itu...
patah hati!
rasa macam nak terjun masuk longkang saja....

last-last minit terpaksa google tutorial buat Boobs Cake tanpa gunakan fondant!!!
syukur!
syukur!
kat SINI jumpa tutorial!!!

Tanpa ragu-ragu,
terus start buat projek Boobs Cake ini di depan sawsomi!!
[apa surprise pun tak ada dah]

Time cake dah siap,
gaduh pula laki bini,
Boobs cake ni nyaris-nyaris masuk ke dalam tong sampah!!!

Boobs Cake versi sawsawlady



Sekian Terima kasih!!!





2 comments: