Sunday, July 14, 2013

krabi, here we come~Day 2 (Part 5)

 Part 5 ~ Krabi Town (Krabi Town 篇)


20 February 2013

傻 liao
原来island hopping 是这样的配套:

The ‘Four Islands’
The Hong Islands
The Phi Phi Islands

很想去Phi Phi Islands, 也希望到时可以去得成!Amin~~~






dah googled dah maklumat nak pi island hopping,
Tapi disebabkan Ilyas demam,
maka kami tak berani ambil risiko untuk pergi main air sambil jemur matahari!!!

memandang terlalu Free & Easy,
kami memenuhi permintaan sawbebe dengan menaiki tutu motor ini



Pada asalnya, nak naik motor ni jalan-jalan kat sekitar Ao Nang saja...
tapi memandangkan terlalu senang,
maka kami mengambil keputusan naik motor ni sampai ke Krabi Town
driver caj kami RM45 one way
huhuhuhuhu
kena cekik darah!!





dalam setengah jam dah sampai Krabi Town!




Pekan kecil...dipenuhi dengan rumah kedai 2 tingkat...




otak saya pun serabut macam wayar wayar elektrik mereka...

makanan jalanan
macam waffel...tapi tak macam waffel

Air yogurt



makan sushi

bergambar dengan motor besar...

nampak tak air di tangan sawbebe

muka takut...sebab air tumpah dalam motor orang! omg! kami lari tak cukup kaki...


penjual bergerak


saya beli sotong cucuk

Add caption

pejabat pos bergerak

 Ilyas dah tak boleh nak beri kerjasama lagi...





kami tunggu tutu kereta nak balik ke Ao-Nang...

kakak ni sedang sulam nama kat baju sekolah



balik ke Ao-Nang...ambil tutu ni...murah saja...tapi tak ingat berapa...


singgah kat cafe sebelah hotel makan ais krim

tak ada laaa sedap sangat

sawsomi punya air...


tiba-tiba motor ni berhenti kat depan cafe...tanya staff cafe, sedap tak...dia cakap tak sedap...tapi semua staff cafe yang lain keluar beli...Eh?

memandangkan mee itik ni halal, so saya pun tapao untuk bawa balik makan kat hotel

Mee itik

saya sepatutnya tapao 10 bungkus makan di hotel...dan tapao 30 bungkus untuk bawa balik ke malaysia...sedap macam nak mati!!!



No comments:

Post a Comment