Monday, September 30, 2013

[2y3m] Ilyas Saw Demam

mula-mula selesema,
kemudian batuk,
last-last demam panas!

Sunday, September 29, 2013

Buat Hal Masing-Masing

sawsomi kerja,
so sendiri cari aktiviti dengan anak-anak lor!

iCook sotong kicap & sup ABC


Tuzki Bunny EmoticonTuzki Bunny EmoticonTuzki Bunny EmoticonTuzki Bunny EmoticonTuzki Bunny EmoticonTuzki Bunny Emoticon

SEDAP MACAM NAK MATI!!!



baru setengah jam telan nasi,
dah lapar balik!!
dalam keadaan belum dapat gaji,
bawa kids 2 orang ni pergi cari CAKE!!!



Sindrom Nafsu Membuak-buak Belum Dapat Gaji 

Tuzki Bunny EmoticonTuzki Bunny EmoticonTuzki Bunny EmoticonTuzki Bunny Emoticon


Ada 50 ringgit, makan kasi habis, esok telan air liur
[tapi saya tahu esok pasti dapat gaji punya maaaa]

Hi-Tea Set

sawbebe nak merasmikan CAKE seketul tu!!



Ilyas Saw tak puas hati, dia hantam sama sawbebe

SABAR! SABAR! SABAR!


teriyaki chicken pizza

last-last terpaksa order pizza ni sebab seketul kek makan tak kenyang kami 3 orang anak beranak...

Saturday, September 28, 2013

[6y4m / 2y3m] Bebelan

sawbebe dan Ilyas Saw

bawa 2 orang adik-beradik ni pergi playground dan pasar malam,
umpama bawa 2 batalion tentera ke medan perang!

Tuzki Bunny EmoticonTuzki Bunny EmoticonTuzki Bunny EmoticonTuzki Bunny EmoticonTuzki Bunny EmoticonTuzki Bunny Emoticon


saya bertaubat!!!

#cancel niat nak tambah seorang lagi!!!

Friday, September 27, 2013

dalam otak ada banyak perkara yang nak dibuat,
tapi,
tak ada keberanian!

sebab tulah,
dah 10 tahun pun tak ada perubahan!!

letih dengan diri sendiri!!!

Thursday, September 26, 2013

buka puasa @ Chili's KLCC

Ada lagi 24 hari kena ganti

Tuzki Bunny EmoticonTuzki Bunny EmoticonTuzki Bunny EmoticonTuzki Bunny EmoticonTuzki Bunny Emoticon

















i is tidak bermaya


Tuzki Bunny EmoticonTuzki Bunny EmoticonTuzki Bunny EmoticonTuzki Bunny EmoticonTuzki Bunny Emoticon




Wednesday, September 25, 2013

anak, bukan senang nak dapat 25,000, okay

saya bergaduh dengan sawbebe,
saya bersusah payah kumpul duit,
tapi dia boleh pula pi beli benda lain...
apa lagi?
kena marah laaaaa!!!!

gambar kredit kepada google
ohya,
saya cakap pasal 'coin' 25,000 dalam Temple Run!!!



### Sudah berjaya mengumpul 25,000 semula untuk 'membeli' minah Jepun yang kat gambar kanan!!!

iOS 7 very the smart



iOS 7 sangat bijak,
kabel charger tak ORI tak boleh caj!
[dah 1 jam caj bateri hanya naik 6%?!!!!]
T_T


sesi pujuk memujuk


jangan ingat sambal udang petai dah boleh selesaikan masalah,
sekurang-kurangnya kena belanja saya makan 'Butter Rice',
mungkin saya akan mempertimbangkan...

Monday, September 23, 2013

[2y3m] Ilyas Saw


membesarkan Ilyas adalah sangat berbeza dengan membesarkan sawbebe...
apa yang digunakan ke atas sawbebe langsung tidak berkesan untuk Ilyas...
membesarkan Ilyas adalah pengalaman yang baru....

Contohnya,
1.  sawbebe boleh duduk diam-diam dalam car seat; Ilyas Saw langsung tak mahu duduk dalam carseat
2.  sampai sekarang sawbebe pakai apa saja baju yang saya suruh dia pakai; Ilyas Saw baru umur 2y3m sudah enggan pakai baju yang saya suruh dia pakai
3.  sawbebe suka minum air masak ; Ilyas Saw tidak suka minum air masak
4.  sawbebe tidak pukul orang kalau permintaannya tidak dipenuhi ; Ilyas saw bukan saja pukul, malah tendangi...siap ada adegan ludah kalau buat dia marah.
5.  sawbebe berdikari ; Ilyas Saw adalah anak mak.
6.  dll


Ilyas Saw ~ dahi jendol...boleh lukis peta di dahi



Ilyas Saw~ perasan sangat handsome pakai stoking bapanya


Cubaan nak buat PEACE yooo


Ilyas Saw ~ hobi baru


Ilyas Saw ~ suka makan roti

roti Ilyas kena buang tepi...kalau tak dia akan makan bahagian tengah saja... saya pula yang kena makan tepi roti~~~bertuah punya budak!!!


Ilyas Saw ~ suka makan biskut

Ilyas Saw ~ Ada PENDIRIAN
pilih sendiri baju apa yang nak dipakai~~~baju kesukaan buat masa ni ialah baju T yang ada corak 'epen' [elephant]

Ilyas Saw ~ Tidak mudah PUTUS ASA
dah berkali-kali kena marah dengan bapa dia, tapi masih gigih punggah kasut untuk dijadikan mainan

dipaksa buat pose 'handsome'


Ilyas Saw ~ ad CITARASA yang tersendiri
Dia nak keluar dengan cara pemakaian ini~~~






Sudah tentu saya tidak membenarkan dia keluar rumah...langsung tak comel okay!!

Ilyas Saw ~ nak mandi sendiri, nak syampu sendiri
kena marah, tapi buat muka tak bersalah~~


Ilyas Saw ~ Ketagihan 'apple'

sedang networking social?!

Ilyas Saw ~terjaga di 3 pagi

Ilyas Saw ~ Spiderman


Perkataan Melayu:
Alan - Jalan
Akit - Sakit
Nak Oti - Nak Roti
Acak - Masak
Ima - Nasi Lemak [nak nasi pun dia cakap ima]
Akan - Makan
Ajing - Anjing
Oli Ampah - Lori Sampah
Teh
Diam
Tidu
1-10 [skip LIMA]
kencing
sup
ikan
udang
otor - Motor
air
osak - Rosak





Perkataan Cina
Tui - (Air)
Ke Ai (Comel)
La Ji (Sampah)
Mei Mei (Adik perempuan)
Di Di (adik lelaki)
1-10
da bian (berak)
zuo zuo (duduk)
a-man (atas)
he leng (sejuk)
mummy lai (mummy datang)


Perkataan English
Pish - Fish
Dog
1-10
e-pen (elephant)