Thursday, November 28, 2013

[2y5m] Ilyas Admit Ward




@25 Nov : ni dah sejam masuk ubat buntut, tapi panas masih tak turun-turun


tak ada pilihan...tengah malam ke Hospital Pantai



maintain 38° C dan 39° C



@26 Nov : Masih lagi panas...1st time 'tak lalu' iPad....termenung saja icon-icon kat skrin...


sehari semalam tak minum susu

Pagi ni tukar shift dengan sawsomi...dia jaga siang...saya jaga malam...nasib baik ah ma ada di rumah, boleh tolong tengokkan sawbebe...


Fakta atau Auta

setiap kali Ilyas gunting rambut pasti akan demam...kebetulan????




seksi...semalamam doktor tak kasi pakai baju


cium SATU kali saja...jangan cium lebih-lebih tau!

Ilyas cakap ini lori sampah

SIL datang melawat Ilyas

boleh senyum dah

tidak lagi takut dengan misi...dah big big boy


sambil tonton Avengers sambil buat aksi Ironman

Doktor cakap, kalau hari ni tak demam, boleh balik rumah!!! yeay!! saya dah rindu katil saya!!

Friday, November 22, 2013

[4D3N] Home Trip : Alor Star & Kampung Gajah

2 November - 5 November
Cuti Deepavali + AL + Cuti Awal Muharam
Last minit plan balik my hometown dan hometown sawsomi!

Plan nak bertolak subuh,
tau tau 10 pagi pun masih ada kat rumah lagi...
Sampai Butterworth, singgah Sungai Dua makan Mee Udang

saya punya


sawsomi punya udang + ketam

Then, singgah rumah my brother tidur petang. dah puas tidur, baru teruskan perjalanan ke alor star. sampai rumah my mum sebelum maghrib....


@ rumah my mum


alor star tak ada air...so makan luar...


tak ada risau tak ada air pun...kolam mandi rumah mak i besar


belum ready



cantik sekali

rojak buah depan kolej


nyum nyum


orang KL makan rojak buah

Tak lupa juga makan lok lok buah...tapi gambar ada kat hp sawsomi!!!


sibuk nak tolong


my mum cook ho liao


ni pun sibuk nak tolong





Ilyas yang rasmikan


asam udang, bang kuang char



bak kien, brocolli

Zam Zam i mogok tak buka kedai time i nak balik, so terpaksa makan Nasi Lemak Royale sebelum bertolak ke Perak



Di rumah mertua, i malas nak ambik gambar...so tak ada gambar...


sebelum balik ke KL, paksa sawbebe bergambar dengan sawah padi


sampai hari ni penat tak habis lagi!!!
tak ada tipu punya...
see... nak buat entry pun tak larat!!!
okay laaa...
bye bye dulu...
nak tidur jap!!!


Saturday, November 16, 2013

这世上有三样东西是别人抢不走的

一是吃进胃里的食物,
二是藏在心中的梦想,
(不是所有东西都可以 sharing is caring)
三是读进大脑的书。

Friday, November 15, 2013

母女

早上,苏菲跟我闹情绪。
十问九不答。。。。
我也吃到火药了,
跟她开战,
结果俩人都不欢而散!

[第三胎怀孕日记] I.M.A.N

一来到公司,
屁股都还来不及坐下来,
mimi告诉我,
她的妹妹的孩子的名字是IMAN。
想要生气,也不可以,
因为IMAN这个名字又不是我发明的。。。
她还叫我别该名字,让我更觉的委屈!
当知道自己怀孕后,
就和她一起想名字,
感觉好像被出卖!



Monday, November 11, 2013

[第三胎怀孕日记] 看到比比心跳囉!!(9w)

星期六,
本来要去ultrasound scan的,
但是那架ultrasound scan没有printer,不能print我要的照片,
所以就拿Folic Acid, Obimin,
cancel做ultrasound scan。
哪里知道那位医生要免费给ultrasound scan,
还等什么...



有照到心跳這樣我就不擔心了。。。
果然是真的怀孕了!!!
(暈眩噁心到这么严重还不接受事实)

[6y5m]菲言菲语18

苏菲:妈咪有吃草吗?
我:妈咪没有吃草,羊吃草,牛吃草。妈咪吃菜。




sawbebe : mummy ada makan rumput?
saya : mummy tak makan rumput, tapi kambing dan lembu makan rumput. mummy makan sayur aje.

Friday, November 8, 2013

我就是这么小气

果然。。。确实。。。

反正,
我也没去喜欢她了!

Friday, November 1, 2013

i feel good

hari tu,
kebetulan i tau my brother nak balik Alor Star,
so  i pun mengada-ngada bagi tau kat my mom,
i teringin sangat nak makan BAK KIEN (Meat Roll)

bak kien Alor Star mari

my mom buat bak kien halal untuk I,
my sis tapao kari zam zam untuk I,
my brother hantar ke rumah I...
paiseh...paiseh...
menyusahkan u all saja...

bak kien dan kari zam zam



Pagi ni 6 pagi sudah kukus nasi, goreng bak kien, panaskan kari zam zam untuk dibawa ke ofis....

my lunch...tak sabar-sabarnya nak makan