Saturday, January 25, 2014

[6y8m] Bento Waktu Rehat Week 3-4


Lunch bag handmade yang comel ini saya order di Jolly Cotton by Makcik Rehan. Now saya tengah paksa sawbebe kumpul duit belanja dia untuk beli lunch bag yang bercorak cupcake pula...harap-harap stok masih ada!!!



13 January
Cari gambar dalam HP tak jumpa...dan saya pun sudah lupa apa yang saya masak bagi sawbebe bawa ke sekolah...


14 January
Cuti Hari keputeraan Nabi Muhammad


15 January
sawbebe request nasi goreng.


16 January
sawbebe ada kelas sampai pukul 3 petang. maka terpaksa sediakan 2 bekal bagi dia. Maggi goreng untuk waktu rehat 10 pagi. Roti sausage dan air kotak untuk waktu rehat pukul 1  tengahari.


17 January
Cuti Thaipusam

Bekal untuk ke kelas agama,
saya bagi pau dan roti aje


20 January

sawbebe request spaggeti fish ball.



21 January
kelas sampai petang. kena sediakan 2 bekal. Roti sausage mini bersalut telur + nestum dan maggi goreng kegemaran sawbebe...



22 January

buat nasi goreng dan goreng nugget...


23 January
Nasi goreng untuk pagi dan donut coklat untuk tengahari...




24 January

saya kekeringan idea nak masakk untuk sawbebe...menu tu pi mai pi mai tang tu aje...baut yang advance, bukannya sawbebe mau makan...so, semalam saya adalah sangat kejam bekalkan dia chiffon cake saja. sebenarnya dia tak makan chiffon cake...



25 January
sawbebe ada sekolah ganti. dan saya terlajak tidur...hanya sempat sediakan pasta kosong tak ada aksesori tambahan...

1 comment:

  1. kty pun hari2 masak utk bekal firdaus.
    smpi ada masa takde idea..
    kty bungkus je nasi lemak ..
    kalo ada koko ..
    kty kuar amik dia kt sek bwk g makan ..selalu dlm 5 hari ada 2 hari malas.

    ReplyDelete