Friday, February 14, 2014

[6y8m] BENTO Waktu Rehat Week 7

lepas balik dari cuti CNY,
mood memBENTO tergendala!!



11 February 2014
Waktu rehat 10 am : Pasta dan chicken ball [balik dari sekolah, sawbebe tanya saya kenapa chicken ball tu keras, dia tak boleh nak gigit...hehehehe]
Waktu rehat 1 pm : Roti Bak Kua + Nugget






12 February 2014
Waktu Rehat 10 am : Maggi goreng + telur rebus
saya masak mee maggi terlalu lama dan mee tu kembang-mengembang, saya khuatir sawbebe tak lalu maggi goreng lembik, bolehlah dia makan telur rebus tu...sampai rumah sawbebe cakap maggi goreng mummy sangat sedap[turn mak dia pula kembang-mengembang dengan 'pujian' anaknya]...habis licin dia makan...maybe lapar kot...tak ada pilihan, so terpaksa makan!!!



mak dan bapa sawbebe pun tumpang sekali maggi goreng

13 February 2014
Waktu Rehat 10 am : Nasi goreng + broccoli + Nugget
Waktu Rehat 1 pm : Roti bun mini sausage + kitkat



sawbebe tak nak broccoli, dia request daun salad...so tukar vege...[tapi dia tak makan daun salad pun]


mak sawbebe berbento juga ke office dengan bekal hello kitty

14 February 2014
Mak bapak dengan anak-anak sekali terbabas tidur...tiba-tiba pelik kenapa burung berkicauan di luar...tengok hp dah 6:57...dungu punya alarm tak bunyi...
Jadi hari ni sawbebe terpaksa berbento NASI LEMAK restoran Abdul Hassan...nasi lemak abdul hassan tulah penyelamat saya setiap kali mood bento saya tergendala dan terbabas tidur!!!


1 comment: