Monday, April 7, 2014

[6y10m] Cabaran seorang mak


minggu lepas,
dah kena marah sebab tak mandi tak tukar baju sekolah dok lepak depan TV tengok channel 616!
itu kejadian saya hanya memberi bebelan pendek saja sebab memandangkan dia stay back dan balik 4pm...


minggu ni,
lagi advance,
dari jam 2pm dia habis sekolah sampai mak dia habis kerja,
dia masih pakai baju sekolah dok atas katil melayan aipad!
Keadaan ini sudah meng-aktif-kan kegilaan dalam badan saya...

kalau kat negara Sweden,
rasanya saya dah ditahan dan dijatuhkan hukuman bersalah!

so,
saya suruh dia panggil baju sekolah sampai esok hari,
tak benarkan dia mandi dan tukar baju...

tapi bila keadaan dah jadi reda sedikit,
sawbebe minta saya beri dia 1 peluang,
Dia nak mandi dan tukar baju tidur...
bila tanya kenapa?
dia cakap takut sawsomi balik nanti marah!

APA?
mak awak yang dok tengking macam perempuan tak siuman,
awak tak takut?
awak takut dengan apak awak yang hanya tanya WHY? WHY? and WHY?



tunggu apa lagi!
lebih baik saya lari laju laju laju laju langgar dinding!!!


No comments:

Post a Comment