Wednesday, April 16, 2014

kita merancang tapi tuhan yang menentukan

banyak perkara yang berlaku sampai tak tau nak buat catatan yang mana satu dulu...
ada perkara yang buat saya runsing 5 minit,
ada perkara yang buat saya runsing 5 hari,
then ada perkara yang lepas saya runsing akan membuat saya mencarut pun ada...


selepas 2 tahun,
timbul balik isu yang sama,
puteri anak raja nak kami balik ke istana selepas kami lama berada di luar kota...
yang hebatnya,
selepas pung pang pung pang mesyuarat sana dan sini,
tiba-tiba diam macam tu saja...
terlalu senang ke?
tak ada kerja nak buat ke?
then cari pasal dengan kami?
tunggu dan lihat,
bila masa lagi puteri anak raja nak suruh balik ke istana pula?


yang paling benci punya perkara ialah kita duduk diam diam di rumah kita,
tapi mereka datang kacau keamanan dan kedamaian hidup kita,
seorang nak ajak pi gunung walaupun dah tahu keadaan kita tak mengizinkan,
seorang pula ajak pi tengok burung tapi last-last diam begitu saja,
kemudian dua-dua nak sentap sentap pula macamlah kita yang pi minta pi merayu-rayu mereka bawa kita pi gunung dan pi tengok burung...
macam nak sepak seorang pi  kutub utara seorang pi kutub selatan saja!!!


tak ada angin tak ada ribut,
semalam owner call suruh pindah sebab dia nak juai rumah dia...
that y i say lor,
kita merancang tapi tuhan yang menentukan lor...
kita tengah tunggu consent,
paling lewat bulan 7 baru boleh settle,
tup tup
jadi benda macam ni...
mau tak panik...
that y lor,
yang mau datang tetap akan datang...
cuma awal ataupun lambat saja...









2 comments:

  1. dugaan betul tu oli ..kalo kty pun fenin.. mungkin ada hikmahnya ..sabar ye

    ReplyDelete
  2. macam - macam hal oli
    aku pun owner abru buat pangai..
    cilanat betui

    ReplyDelete