Friday, May 9, 2014

[第三胎怀孕日记] Countdown 30 Days

9 May 2014 @ 35 week

Mulai hari ni,
mula countdown 30 hari,
sebab EDD 9 June 2014.....
[Birthday Ilyas 8 June...harap-harap dapat bersalin pada 8 June....AMIN]
selepas 30 hari dah boleh jumpa dengan 'SawBB'


Jantina 'SawBB'?


kali ni....SURPRISE tak nak tau jantina!!
ini semua idea ami aziz!
Betul juga cakap dia,
kalau dah tau jantina,
selama 40 minggu ni pasti 'membosankan'

so,
sekarang tak tahu,
bila orang tanya,
kami cakap tak scan,
orang akan rasa pelik ingat tak scan perut langsung....

sebenarnya,
dah banyak kali scan perut,
3D 4D scan pun dah buat,
cuma tak tanya doktor saja apa jantina 'SawBB'!!!

kalau tanya saya nak bb apa,
saya harap dapat bb girl laaaa...
nanti sawbebe ada kawan nak shopping, mengumpat pasal kakak ipar or mak mertua masing-masing, gosip pasal bini Ilyas...kui kui kui

sawsomi?
dia cakap dia tak kisah!!!
Janji sihat dan cukup sifat!!!!!!





Persediaan?

Lepas bersalin Ilyas,
semua baju mengandung, barang bb dah kasi orang,
konon-konon dah nak stop buat orang laaaa...

mana tau,
bila tengok bb orang lain,
laki bini naik geram,
terus ON balik projek buat orang!
yang tak sangkanya,
begitu cepat pula tuhan bagi rezeki...
sampai kelam kabut kami berdua!!!

kesimpulannya,
start dari kosong...
baju pregnant tak ada,
pakai apa yang ada...
semua barang bb tak ada,
kena beli apa yang patut...

disebabkan tak tau jantina,
maka baju dan barang 'SawBB' adalah warna unisex dan putih saja...

yang tengah sidai ni adalah baju bundle...0-3 bulan...murah-murah belaka dan condition masih bagus...yang lampin-lampin tu saki baki yang dulu Ilyas pakai...


beli 2 helai baju baru kot kot nak keluar jalan-jalan...barut perut pun terpaksa beli yang baru sebab lama punya sudah kasi orang...


buat muka tebal minta CD dengan Nurbaya...semuannya masih cantik-cantik belaka...rezeki bb...


yang ni pula adik ami aziz, ayin bagi...tak payah beli...rezeki lagi...


shopping sikit-sikit barangan keperluan bb dan saya untuk digunakan dalam pantang di Aeon seperti ... [tiba-tiba tak ingat apa yang dishoppingkan] kecuali baju...


beli bb cot kat mudah dengan harga RM150





Benda Yang Tak Buat Lagi?

Sediakan beg ke hospital
Beli herbs yang saya nak diminum dan makan masa pantang



Check Up?

Mulai minggu depan,
kandungan dah masuk 36 week,
tiap-tiap minggu kena pergi check up kat klinik kesihatan!!

ini semalam punya check up...
misi panggil tak ikut giliran...
grrrrrrrr...
menahan kegeraman...
sabar...sabar...sabar...


Dah tulis panjang lebar...
Semoga semuannya selamat dan dipermudahkan.

1 comment:

  1. Congrats Olie! :)
    Tak sempat nk congratulate earlier! Sawbebe mesti excited nak dapat adik.
    Moga segalanya dipermudahkan.

    ReplyDelete