Tuesday, May 27, 2014

Thank You 阿嫂



Setiap tahun,
阿嫂 (ah sou), cleaner office akan bagi bak chang / glutinous rice dumpling vegetarian kepada saya dan juga officemate...
Tapi selalunya saya yang dapat paling banyak..
kakakakaka
mungkin dia pun tau susah mau cari yang halal...
so,
dapatlah saya makan untuk lepaskan 'dendam' terhadap bak chang!!


Yang ini adalah Kee-Chang atau Alkaline Dumpling. Sangat sesuai dimakan sirap gula melaka. Tapi saya tak tahu nak buat sirap gula melaka, maka saya buat kaya pandan...sedap juga!!!


Demi kee-chang, semalam saya gigih kacau kaya pandan...buat eksperimen kaya pandan versi large...Fuhhh...nasib baik jadi!!


Resepi Kaya Pandan SawSawlady Versi Large
[Untuk Rujukan Diri Sendiri Di Masa Depan]

Bahan-bahan :
Telur 3 Biji
Santan 225 ml
Jus daun pandan 175ml
Gula 20 sudu makan


No comments:

Post a Comment