Tuesday, August 26, 2014

[June 2014] Hana di NICU Hospital Ampang (Part 2)

8 June 2014
Sunday

nasi goreng hospital

nak share sikit pengalaman tinggal di hospital ampang.
dah tak macam dok kat Malaysia,
orang luar lagi ramai daripada rakyat Malaysia,
Toilet macam cilakak
Pantry macam syaitan,
Banyak kali i nampak ada seorang Indon tu ambik susu, buah dari pantry...
kalau orang lain dah makan,
bolehlah u ambik kalau dia tak minum susu or makan buah,
ni sah-sah orang lain sibuk dok jaga anak kat NICU,
u kat sini pula sibuk ambik makanan orang lain.
*%^$@#@!#%& betul




Condition bb Hana:
Perut membesar. Disebabkan dia masih lagi muntah, maka satu tiub dimasukkan ke dalam mulut dia untuk sedut lendir ke dalam plastik khas...
2 masalah ini membuatkan dia kena puasa balik.
Drip water.
Doktor ambil darah, check buah pinggang sama ada berfungsi ataupun tidak dan then nak x-ray...

Apa?
Dah masuk hari ke-3 baru nak buat semua ni?
bukan ke 1st day masuk ke dalam NICU dah kena buat apa yang patut!!!

Bila minta penjelasan kenapa sekarang baru nak buat semua ni?
Mereka cakap ada sesetengah budak ambik antibiotik dah boleh sembuh...








Disebabkan bb Hana puasa,
maka I request dengan sawsomi nak balik rumah...
dia asyik pujuk i stay teman bb,
tapi hati i tak kuat,
i tak boleh harung semua ni seorang diri...
i takut i boleh gila
i nak juga balik rumah!



No comments:

Post a Comment