Friday, October 24, 2014

[JUNE 2014] Pertama Kali Saya Buat Rectal Wash Out Untuk Hana

14 June 2014 @ 10 days old
Hari ke-9 Di Hospital 

"Tak ada apa-apa yang lebih indah daripada dikurniakan dengan kesihatan yang baik..."


Hana dah selamat operate,
I masih belum habis buat entry bulan June 2014...


Imbas kembali,
Pada hari ini,
I akan check in Wad KK8...

 menu berpantang - mee suah...sayang mak i masak sedap-sedap bagi i makan...



Check In...

 Di sini I berkenalan dengan Punitha dan Kak Za...Merekalah ibu yang paling kuat di dunia ini...








Hari ni I dan sawsomi telah diajar oleh nurse macam mana nak buat Rectal Wash Out...1st time memang gelabah habis-habisan...
Tapi hati kena kejam dan tak boleh ada perasaan masa bantu bb keluarkan najis...sangat-sangat bahaya kalau tak buat betul-betul...usus boleh pecah dan boleh mati (Nauzubillah min zalik)




Lepas buat Rectal Wash Out 



Ibu Hana (kakak ipar) datang melawat Hana...I love Institut Pediatrik HKL banyak-banyak sebab mereka bagi pelawat jenguk bb melalui cermin...




Bile time menyusu, i akan berjogging dari wad KK8 ke wad KK9 untuk menyusukan Hana...Dah habis menyusu, jogging balik ke wad KK8 untuk sambung tidur...berjogging setiap 2 jam...

kadang-kadang jumpa nurse yang baik, dia akan bagi susu hospital sebab nak bagi ibu berpantang berehat...ada juga nurse yang baik dia akan call wad KK8 dan nurse Wad KK8 akan datang bangunkan kita...i sayang sangat-sangat nurse-nurse kat sana...mereka adalah manusia yang paling baik yang i pernah jumpa di dunia ini...i doakan tuhan memberi balasan yang baik-baik kepada mereka...



No comments:

Post a Comment