Saturday, November 29, 2014

[resepi] Daging Batang Pinang Masak Kicap Masin SawSawLady

Ini masakan orang malas






Hanya perlukan 3 bahan di bawah ni untuk perap daging
Gula sikit, white pepper sikit, kicap masin sikit...
perap dalam setengah jam...then panaskan kuali dengan sedikit minyak...masukkan daging dan masak sehingga masak dan ala-ala garing...then mangkuk tadi yang perap daging tu, masukkan sedikit kicap pekat dan kicap masin dan sikit air, then bila dah nak siap, buka api besar, tuangkan air ini ke dalam kuali...kalau nak ada kuah, jangan masak terlalu lama...kalau macam kami yang nak kering, biarkan air tadi tu kering sikit baru tutup api...
eh? faham ke?

sawbebe suka dan Ilyas yang cerewet pun suka...
saya akan gunting kecik-kecik then gaul dengan nasi untuk mereka...2 kali tambah nasi yooo...



No comments:

Post a Comment