Thursday, December 25, 2014

Pagi Pot Luck Malam Doa Selamat

Titiwangsa
Pot Luck dengan Officemate



sawbebe saja yang bergambar...Utraman Ilyas takut kuda










bubble gergaji tajaan daripada mimi dan gadis hot



Batu Tiga
Bacaan Yasin dan Doa Selamat

adik beradik susuan



lidah siapa panjang?













Happy Birthday Eiman!




Thursday, December 18, 2014

[Hana 6m2w] Hana Duduk

masuk rumah saja...

sawbebe : mummy! mummy! bb dah pandai duduk!
nenek : anak awak dah duduk tadi!
Ilyas : mummy! mei mei duduk!!

Semua orang report kat saya,
Hana duduk!!
 



Tak sabar-sabarnya nak lihat dengan mata sendiri Hana duduk!!!




Monday, December 15, 2014

27 February 2015



Boleh tak saya bawa kerusi saya ke sana?

Friday, December 12, 2014

Chicken Wing Panggang Yang Simple Dengan Bread Maker Tesco


Peram chicken wing dengan kicap cair, sos tiram, gula, lada sulah

then masukkan ke dalam Bread Maker Tesco dan tekan Bake Function (No.12) yang ambil masa 1 jam 30 minit. setengah jam pusing chicken wing sekali. itu saja.

Monday, December 8, 2014

My KILOGRAMs My Oatmeal Diet

Sebelum Pregnant (9/2013) = 63kg
Semasa Pregnant (10 bulan ) = i enjoy the moment
Selepas Pregnant (June - Oct 2014) = Tak berani timbang

masa Hana masuk wad operate,
kat wad ada penimbang digital
i beranikan diri untuk timbang

apa?
apa?
apa?

58.9kg?

Timbang 10 kali!!

memang confirm :
 58.9kg

betul!!
Tak salah!!

punyalah kembang buntut!!
tak sangka begitu 'kurus'!!!

Then,
Bulan November i naik penimbang lagi dengan keyakinan yang sangat tinggi!

apa?
apa?
apa?

63kg?

Timbang 10 kali

63kg!!

tanya nurse klinik,
penimbang tak rosak?!!
mana tau kan,
kot kot penimbang rosak...

Dalam 1 bulan i naik 4kg!!
(hati dah lega Hana dah selamat operate, lepas operate tak ada komplikasi, so hati banyak senang, so makan pun banyak...)

Diet!
Diet!
Diet!
Ikutkan nak buat Atkins diet,
tapi disebabkan Hana masih lagi menyusu badan,
so niat ni terpaksa dibatalkan!!

Tiba-tiba nampak instant oat yang beli tak makan-makan tu...
buat oatmeal diet saja!

Orang buat overnight oats;
i  buat morning oats.
orang buat guna rolled oat;
i guna instant oat.
(sebab itulah i buat morning oats sebab i guna instant oat)



ala-ala overnight oats



24 November 2014
Kiwi Overnight (Read : morning) Oat
i gaulkan instant oat, chia seed, plain yogurt, fresh milk dan kiwi...Bila i makan, rasanya pahit...
TAK SEDAP LANGSUNG...
Terus tak ada semangat nak diet






Dah dapat pengajaran...
Next day,
i buat APPLE Overnight (Read : morning) Oat
Yang ini SEDAP!!





Dah 3 hari kot makan apple,
i jadikan diri sendiri tikus putih lagi...
i buat STRAWBERRY JAM Overnight (read : morning) Oat
Rasa macam cilakak!!
Makan sampai nak muntah!!!
Terus cheat day 3 hari....
nasib baik diet tak ke laut



Tak sangka semangat diet i kali ni sangat kuat...
Persimmon / Kaki Pisang Overnight (read : morning) Oat
Yang ni sedap,
serius sedap...
sesuai dengan tekak i!!!




ini Persimmon / Kaki Pisang + Pumpkin Overnight (Read : morning) Oat! 
Pun sedap!!
Makan ni sampai jemu baru tukar resepi!!




Bahan dah upgrade sikit,
ada almond flake,
tapi i tergoreng sampai hangus...
Ini Apple Overnight (Read : Morning) Oat
yang ni sedap...





i beli pisang nak buat solid food bagi Hana makan,
tapi Hana tak nak makan,
so, mak dia makan
Banana Overnight (read: morning) Oat
Sedap juga!!!

* Bila nak makan baru saya campur fresh milk (i simpan fresh milk dalam cooler bag)... kalau campur dari rumah, dan makan 12pm... oat akan jadi sangat lembik dan melekit...makan sampai tekak kembang kecut kembang kecut...










Friday, December 5, 2014

[Hana 6m] Hana is 6 month old

5 December 2014
6 Bulan


Gambar-gambar masa 5 bulan









ikut sawsomi outsation ke penang...


















follow up kat HKL selepas 1 bulan operate...alhamdulilah semuannya baik-baik






muka baru bangun tidur...dua-dua muka nak kena pukul


perasan muka cantik sikit bila tangkap gambar dengan 360




Wednesday, December 3, 2014

1st Time Makan Kacang Pool


sawsomi outstation JB,
so dia bawa balik makanan Johor - Kacang Pool

Tuesday, December 2, 2014

[3y6m] Ilyas Sayang Daddy or Mummy?

me : 弟弟sayang daddy还是mummy?
Ilyas : daddy dengan mummy lagi sayang