Tuesday, March 31, 2015

[copy paste] ⊱⊹金牛座⊹⊰ 2

真的生氣的時候 不是哭也不是鬧,而是不說話。你們是麼?

[copy paste] ⊱⊹金牛座⊹⊰ 1



 女人這一生,最看重的永遠是婚姻。女人會把婚姻的成功當成是人生最大的成功。

心情写照


Sunday, March 29, 2015

冷战

太得空了!
所以就来一场冷战吧!

Tuesday, March 24, 2015

Hatyai, here we come (Part 2)

Hari kedua (19/3/15),
Sewa van untuk jalan-jalan




sarapan di sini...dan kham jam again...




Tengah tunggu van...
Sewa Van TH2800

dalam van

destinasi yang pertama...



mulut naga


destinasi yang kedua - cable car


Dewasa - TH200
Kanak-kanak - TH100


posing Ultraman






Dah sampai seberang! 
Tempat orang sembahyang...Tak tahan dengan asap colok so patah balik...




Destinasi ke-3
Songkhla


ais krim kelapa di Songkhla


Bergambar dengan patung mermaid



anak-anak sedang berlari di belakang

anak-anak tak mau turun...so kami saja yang bergambar...




Makanan di Hatyai
Bubur Hana
Homemade serbuk ikan bilis dari Malaysia
Bubur beli di Restoran Hamid



Pancake

sawbebe order punya ais kacang tapi tak habis makan


tiram goreng telur



tunggu makcik-makcik shopping

pulut mangga


makan di hotel




Last Day
18/3/15



lampu isyarat bawah bumbung



bye bye Hatyai, Welcome Kuala Lumpur



Hasil shopping Hatyai:
FM untuk kawan di office dan diri sendiri
Sotong kering
baju anak-anak made in Hatyai
sawsomi beli botol Coke
minyak angin nenek
kacang gajus
Ultraman Ilyas
Mermaid sawbebe

Monday, March 23, 2015

Hatyai, here we come (Part 1)

Pada asalnya,
family trip sebelah sawsomi ni plan ke Pulau Tioman,
Tapi tak jadi sebab kakak sulung sawsomi pindah rumah,
mereka tak dapat join...

so,
2 keluarga yang tak berkaitan dengan pindah rumah plan ke Hatyai!
Family Trip + 2 orang makcik sawsomi (Tajaan daripada sawsomi dan kakak 2nd sawsomi) 2015 ke HATYAI, THAILAND

Macam-macam isu berlaku sebelum nak pergi...
Dan saya pun nyaris-nyaris tak pergi...


Tugasan:
Penginapan - Saya
Greenview Hotel
2 malam untuk 3 bilik RM488.10
(agar jauh dari town Hatyai)


Pengangkutan - sawsomi
10 tiket 2 way RM 1200


Tiket 2 way :
Pergi 15 March 2015
Balik 18 March 2015

RM120 seorang


Kami naik LRT ke puduraya dengan bantuan mimi yang hantar kami ke stesen LRT...

Masa bertolak yang ditulis di tiket,
11 pm.
Tapi,
Tapi,
Bas pukul 12 lebih baru sampai,
maka bas kami bertolak 1am.
Kanak-kanak yang excited nak naik bas telah kepenatan!!!

Pemandu kejar masa,
kami sempat sampai di Changlun untuk sembahyang subuh.
Pemandu ambil passport untuk buat dokumen.


Hana sangat baik dalam bas,
tidur saja...
Maka,
semua orang dalam bas dapat tidur dengan aman damai!
Fuh!! Lega

BUKIT KAYU HITAM
 Kat sini kena turun cop passport...

 Then naik bas ke Danok...

Beratur kat Border
Kastam Siam sangat bagus,
saya dukung Hana,
so dia bawa saya ke depan...
[masa kat Krabi pun sama, saya dan Ilyas pun dapat layanan istimewa]

 Perjalanan Danok - Hatyai - 1 jam

Sampai Hatyai,
terus pergi ke hotel untuk letak barang,
Tak boleh check in sebab masih awal...
lebih kurang 10am waktu Malaysia,
Waktu Siam 9 lebih kot


jalan-jalan cari makan...


khao jam

lepas makan,
patah balik hotel tidur

 Dipaksa tidur



 Kakak dan abang dah tidur,
Hana saja tak nak tiudr,
dia tak tidur,
saya pun tak boleh tidur





 Hana tak nak tidur,
so saya bawa dia jalan-jalan kat area-area hotel,
then terjumpa gerai jual air...
so tapao satu TEH AIS
minuman style macam ni sangat famous kat Hatyai...




makan di Hamid restoran...
Badan Ilyas dan start panas...


Lepas makan,
shopping beli barang!!

Sunday, March 22, 2015

Cinderella 2015

mak dan anak excited dengan gaun kembang biru itu!!


Diary paksaan