Monday, March 23, 2015

Hatyai, here we come (Part 1)

Pada asalnya,
family trip sebelah sawsomi ni plan ke Pulau Tioman,
Tapi tak jadi sebab kakak sulung sawsomi pindah rumah,
mereka tak dapat join...

so,
2 keluarga yang tak berkaitan dengan pindah rumah plan ke Hatyai!
Family Trip + 2 orang makcik sawsomi (Tajaan daripada sawsomi dan kakak 2nd sawsomi) 2015 ke HATYAI, THAILAND

Macam-macam isu berlaku sebelum nak pergi...
Dan saya pun nyaris-nyaris tak pergi...


Tugasan:
Penginapan - Saya
Greenview Hotel
2 malam untuk 3 bilik RM488.10
(agar jauh dari town Hatyai)


Pengangkutan - sawsomi
10 tiket 2 way RM 1200


Tiket 2 way :
Pergi 15 March 2015
Balik 18 March 2015

RM120 seorang


Kami naik LRT ke puduraya dengan bantuan mimi yang hantar kami ke stesen LRT...

Masa bertolak yang ditulis di tiket,
11 pm.
Tapi,
Tapi,
Bas pukul 12 lebih baru sampai,
maka bas kami bertolak 1am.
Kanak-kanak yang excited nak naik bas telah kepenatan!!!

Pemandu kejar masa,
kami sempat sampai di Changlun untuk sembahyang subuh.
Pemandu ambil passport untuk buat dokumen.


Hana sangat baik dalam bas,
tidur saja...
Maka,
semua orang dalam bas dapat tidur dengan aman damai!
Fuh!! Lega

BUKIT KAYU HITAM
 Kat sini kena turun cop passport...

 Then naik bas ke Danok...

Beratur kat Border
Kastam Siam sangat bagus,
saya dukung Hana,
so dia bawa saya ke depan...
[masa kat Krabi pun sama, saya dan Ilyas pun dapat layanan istimewa]

 Perjalanan Danok - Hatyai - 1 jam

Sampai Hatyai,
terus pergi ke hotel untuk letak barang,
Tak boleh check in sebab masih awal...
lebih kurang 10am waktu Malaysia,
Waktu Siam 9 lebih kot


jalan-jalan cari makan...


khao jam

lepas makan,
patah balik hotel tidur

 Dipaksa tidur



 Kakak dan abang dah tidur,
Hana saja tak nak tiudr,
dia tak tidur,
saya pun tak boleh tidur





 Hana tak nak tidur,
so saya bawa dia jalan-jalan kat area-area hotel,
then terjumpa gerai jual air...
so tapao satu TEH AIS
minuman style macam ni sangat famous kat Hatyai...




makan di Hamid restoran...
Badan Ilyas dan start panas...


Lepas makan,
shopping beli barang!!

No comments:

Post a Comment