Wednesday, April 1, 2015

[3y9m] Ilyas Pergi Kelas Agama

Memandangkan Ilyas ni anak mak yang over manja,
Maka terpaksa TRAIN Ilyas ke kelas agama bersama-sama dengan sawbebe pada weekend mulai tahun 2015...
Takut nanti 5 tahun nak ke tadika menjadi haru-biru,
silap-silap mak dia kena ambil cuti satu bulan teman Ilyas pergi tadika...


 4 January 2015
First day ke kelas agama


Ilyas belum buat sudah cakap dia tak boleh buat

 Perg...muka serius

Balik...Mood happy

Balik...Muka ceria

walaupun sudah sarapan, tapi sampai situ nak makan, lepas makan nak minum, lepas minum nak kencing, lepas kencing nak makan...Apa ni?

Bila saya nak bal;ik, dia menangis...menangis perlahan-lahan...
berusaha control tangisan!!
Ini bermakna helah 'tunggu di bawah pokok' tidak berkesan!!
[tapi kebanyakan masa helah ini sangat berguna, kena pastikan kereta parking di tempat yang sama masa hantar dan ambil mereka]

ustazah complaint...Ilyas tak mau tulis...

dipaksa 'tulis' yang lebih kepada 'menconteng'


diberi upah beg ultraman kalau rajin ke kelas agama


macam inilah kelas dijalankan kalau Ilyas datang


*** Baru perasan sawbebe asyik pakai baju kurung dan tudung yang sama!!

1 comment:

  1. comel sangat2... tiba2 bergenang airmata tengok sofea pakai tudung tuh.... rasa mcm sejuk sgt hati... tak per.. kecik2 kita terapkan bitau pasal aurat oli... lama2 dah besar insyallah harap anak2 kita faham... rasa respect kat oli... sbb didik sofea pakai tudung dari kecik.... orang melayu sendiri pun ada yg tak didik anak pakai tudung sampai anak dh besar panjang... rindu kat sofea...

    ReplyDelete