Thursday, October 29, 2015

Our Times (我的少女时代)

Our Times (我的少女时代)!!!
I'm coming!!!





Semalam,
akhirnya sawbebe dah habis exam...


Apa lagi,
Reward dia dengan bawa dia pergi tengok wayang...
(sebenarnya mummy dia yang nak tengok)







Dah seminggu saya nak tengok movie Our Times (我的少女时代).
Tapi sawbebe nak exam...saya terpaksa tangguhkan niat saya...




Jadi semalam terus serbu cinema tengok Our Times (我的少女时代). Itu movieTaiwan yang berlatar belakangkan 90-an. Zaman Four Heavenly Kings (四大天王) yang ada Andy Lau, Jacky Cheung, Aaron Kwok dan Leon Lai tuuuuu.
Itu zaman masa saya sekolah menengah, masa tu sangat gemuk dan tak cantik, minat artis, then berangan-angan nak kawin dengan artis, beli kaset, set rambut karipap...

Hahahaha



Wednesday, October 21, 2015

[Ilyas 4y] Ilyas Belajar X Dan Y Dari Tobot

21/10/15




Friday, October 16, 2015

[contest] Menang AEON Voucher RM300

Thank You Panadol Malaysia

 Gambar bertuah
#Ramadan Malaysia


 Dapat tiket wayang GSC 4 keping!



 Orang lain dah dapat...saya belum dapat...Risau surat tak sampai sebab sebelum ni saya ada buat aduan tentang surat saya tak dimasukkan ke dalam peti surat...
Rupa-ruapanya ada masalah dengan alamat saya...Tapi peliknya...POSLAJU dapat sampai dengan berjayanya!!



Akhirnya...hari hadiah saya dah sampai!!
Thank you!
Thank you!!

Wednesday, October 14, 2015

[Hana 1y] Genap Setahun Hana Operate

Tahun lepas 14 Oktober Hana operate buang usus yang tak ada saraf. DI SINI.

Tahun ni,
14 Oktober 2015,
Hana dah 1 tahun 4 bulan,
semua baik-baik,
TERIMA KASIH TUHAN!


Hana, mana perut?

Ini tempat Hana operate tahun lepas...
Pusat dia tertutup. 

Masih ada follow up check up dengan Pediatrik Hospital Kuala Lumpur
Doktor cakap semuanya baik-baik sebab dia boleh buang air besar sendiri, tempat operate cantik...




 Nak buat PEACE...

 sawsomi sedang layan Hana yang tak mau tidur malam

 Hana selsema...So ikut petua tradisional...Calitkan kunyit hidup kat batang hidung dia



 Anak perempuan memang suka lawa...baru setahun 3 bulan dah nak pakai kasut orang...
kasut laki dia tak pakai tau!!


 Nak tolong sidai baju...Harap besar nanti pun begitu rajin, tau!!


 Minta orang angkat dia...dia tak mau duduk dalam tu...



 Bila nak ambil gambar dia, dia akan lentokkan badan dia...hehehe...comel sangat...


 Terjumpa Hana selfie dalam hp...


 Ini semua kerja Ilyas...Dia panjat kepala katil tengok jalan...
Hana pun ikut panjat sekali...



Walaupun kecil, tapi Hana suka benda yang cantik...
sawbebe tak macam ni masa kecil...

 Tapi 5 saat saja lawa dia...lepas tu dah cabut topi tu...


 

 Bukan tunjuk satu...Tapi nak buat PEACE tak tau buat...

 Abang dan adik!!


1st time main iPad

Tuesday, October 13, 2015

[Ilyas 4y] Ilyas Tulis Nombor

13/10/15


Wednesday, October 7, 2015

Tak Ada Rezeki

 Menang Contest #LittleChef  #krispycreations  Krispy Kreme Doughnuts

Tapi
semua ni salah saya
saya lewat PM detail 
jadi, 
dah deadline giveaway
Tak ada rezeki !!



Gambar ni yang saya hantar...

Menang RM30 Voucher Sushi King




21 September baru pergi claim hadiah di Sushi King outlet AU2

 Hantu sushi

 first time guna chopsticks


 Berjaya!!


 Bubuh kicap


 Makan



Terima kasih Sushi King