Monday, April 25, 2016

MasterChef Korea Season 4



(Gambar kredit Google)

Ehemmm

Monday, April 18, 2016

Demam Drama Korea: Descendants of the Sun♥太陽的後裔♥태양의 후예

Kali ni,
saya up-to-date!
Up-to-date menonto drama korea Descendants of the Sun...

♥Descendants of the Sun♥


Descendants of the Sun (Hangul: 태양의 후예; RR: Taeyangui Huye) ialah sebuah drama bersiri Korea Selatan dibintangi oleh Song Joong-ki, Song Hye-kyo, Kim Ji-won dan Jin Goo. Drama ini disiarkan di KBS2 bermula 24 Februari sehingga 14 April 2016.

Plot
Drama Descendants of the Sun ini mengisahkan tentang seorang pasukan penjaga perdamaian PBB yang dihantar ke negara yang dilanda perang Uruk. Kapten Yoo Si-jin adalah seorang pemimpin kumpulan unit Warfare Command khusus. Kang Mo-yun pula seorang doktor relawan dengan Doktor Without Borders. Ketika mereka bekerja bersama satu sama lain di zon bencana dan penyakit yang dilanda, Shi Yoh dan Mo Yun bergaduh dan kemudian mereka jatuh cinta.

Pelakon utama:

Song Joong-ki sebagai Kapten Yoo Si-jin
Song Hye-kyo sebagai Doktor Kang Mo-yeon
Kim Ji-won sebagai Pengawai Yoon Myung-ju
Jin Goo sebagai Sarjan Seo Dae-young
Kang Shin-il sebagai Pengawai Jeneral Yoon
Onew sebagai Lee Chi Hoon

(Sumber : wikipedia)


Song Joong-ki 
宋仲基



 comel

 comel


 comel


 comel


comel


Song Hye-kyo
宋慧喬
 Tak tua-tua


tak tua-tua





단결단결단결



Tuesday, April 12, 2016

Please Be Strong, Khadeejah

Tuesday, April 5, 2016

Pasal Tidak Siapkan Kerja Sekolah

Semalam sekolah sawbebe cuti peristiwa.

So,
sebelum pergi kerja, saya suruh dia siapkan buku latihan yang beli kat kedai buku!
(Buku latihan ada 3-4 page BC, 3-4 matematik, 3-4 page BM, 3-4 page BI, 3-4 page sains)

sebab...

bukan suka-suka,
nak menyusahkan dia...

tapi disebabkan...

Minggu depan,
sawbebe ada exam.
Sekolah orang lain dah dapat result,
sekolah sawbebe masih tak start lagi...

Masalahnya...

bila saya balik kerja,  dia hanya buat matematik saja.

Sepanjang hari,
TV, MAIN, TV, MAIN dan SELONGKAR almari saya!


Apa lagi,
saya NAIK HANTU lagi!


Bila fikir balik,
Dia tau saya akan jadi gila,
tapi kenapa dia masih berkali-kali tak nak siapkan tugasannya?


Dia suka tengok saya jadi hantu?
Dia sudah lupa tentang tugasan?
Dia terlalu sibuk tengok TV?
Dia terlalu sibuk main?
Dia tak cukup masa?
Dia tak takut saya sebab dia tau sawsomi akan back up dia?


Bila terlalu kerap naik hantu,
saya pula yang nampak jahat!