Tuesday, May 31, 2016

[LIRIK] K.Will (케이윌) – Talk Love (말해! 뭐해?) (Descendants of the Sun OST Part.6) Romaji






amu mal eopsi,
naegeseo keojyeoman ganeun ge
amuraedo idaeron an doegesseo
eojjeoda naega ireohge
nege ppajin geonji
iyureul nado moreugesseo

neon wae naegeseo maemdora
mwol haedo singyeong sseuigo
mwol haedo gunggeumhaejigo

neon wae naegeseo maemdora
oh eotteokhae na,
jakkuman saenggagina

malhae mwohae, malhae mwohae
ireodaga babocheoreom
han nun palge haji malgo
malhaebollae, malhaebollae
naui mame damgin saram
you are my only one

neomuna sarangeul haedo
nunmul nandaneun ge
geureon mari ihaega doeji anha
hajiman geudael bon sungan
du nun gadeuk goin
nunmuri sarangin geot gata

neon wae naegeseo maemdora
mwol haedo singyeong sseuigo
mwol haedo gunggeumhaejigo

nan neo hanaman saenggakhae
ireohge nan,
jakkuman ip majchugo

malhae mwohae, malhae mwohae
ireodaga babocheoreom
han nun palge haji malgo
malhaebollae, malhaebollae
naui mame damgin saram
you are my only one

nae modeun ge seotulda haedo
ne gyeote na meomulgoman sipeojineun ge
sarangilkka sarangil geoya
neoui neoui namja doego sipeo

malhae mwohae, malhae mwohae
naege oneun sarangeun
da geudaeraneun ireumingeol
malhae mwohae, malhae mwohae
naui mame damgin saram
you are my only one





Thursday, May 26, 2016

[9y&4y] 爱妳几颗星?

昨晚临睡前问苏菲,
她有爱我这个妈咪吗?
(前晚我俩又‘吵架’)
她说很爱。我知道她敷衍我。。。
我就不死心的问有几多?
她说全部在天上的星星。
(开心)
然后,苏菲就问她的弟弟有爱我吗?
苏毅:Ada.
苏菲:Tau laa ada, berapa banyak tu?
苏毅:10 bintang
苏菲:sikitnya!!
苏毅:12 bintang!

才12颗星星而已?

Saturday, May 7, 2016

Hari Belia Negara 2016 di Ulu Slim

Best dapat join aktiviti macam ini...
saya dan sawsomi ikut Innova Community Malaysia ke Sambutan Hari Dan Minggu Belia Negara 2016 di Ulu Slim, Slim River, Perak sebab nak sertai seminar Radio Amatur.



 Geng pilot di pameran Radio Amatur







Perasmian oleh YB Khairy Jamaluddin, Menteri Belia dan Sukan Malaysia...

 Muka saya macam tahan berak sebab ditolak oleh orang dari belakang
Nampak tak belakang KJ tu ada bronde hair tu?




 Saya bergambar dengan KJ, tapi perempuan ini tolak belakang saya, nyaris-nyaris saya tersungkur
Saya patut paut tangan KJ masa itu kan
""Oppss abang KJ"


Lepas bergambar, saya rasa tudung belakang saya macam pelik semacam saja...macam keras-keras...sekali pegang ada serangga di belakang tudung saya...lari tak cukup kaki mendapatkan sawsomi untuk minta bantuan.


Inilah kumbang yang dekat kat tudung saya. hahahaha
Mungkin perempuan yang tolak saya tu takut kumbang ini langgar muka KJ kot..

(Photo: Google)

Friday, May 6, 2016

Idea Membuat Bento: Bento Pizza

Penat curi ideas bento orang, tapi tak buat-buat...hehehehe


Bento Pizza
(Source: Parenting.com)

Ideas bento ini pun nampak senang. Gabungan roti, cheese/ keju dan sayur-sayuran.
Bahan-bahan yang diperlukan:


Roti

cheese
kuah spagetti
ham ayam atau sosej
lobak merah
buah-buahan

Lakaran


Pastikan roti dibakar sebeloum dihidang!!! 

Thursday, May 5, 2016

Idea Membuat Bento : Bento Kucing Dan Tikus

Bento Kucing Dan Tikus
(Source: Parenting.com)

Bento ini kombinasi sandwich (roti), cheese (keju) dan cracker (biskut)


Bahan-bahan yang diperlukan ataupun dengan bahan yang kita ada.

Roti
Cheese
Cracker
lobak merah
brokoli
Strawberi 
Daun salad 


Lakaran. Potong lobak merah dalam bentuk bunga.


Potong roti dalam bentuk bulat dengan gunakan cookies cutter. Kalau di rumah tak ada cookies cutter, kita boleh menekup dengan gelas untuk dapatkan bentuk bulat.



Gunakan lebihan roti untuk membuat telinga kucing. Bentuk tikus itu pandai-pandailah kita potong. Kalau tak jadi tikus, kita tukar tema bento kita. Hahahaha



Ham ayam itu kita gulung seperti sushi

Wednesday, May 4, 2016

Idea Membuat Bento : Bento Bunga

Bento Bunga
(Source : Parenting.com)



Bahan-bahan yang diperlukan:
Roti
Jem roti
Ham Ayam
Timun,
lobak merah
Strawberi
Kiwi
Daun salad 


Lakaran


Potong bentuk V pada timun dan lobak merah.



Ta-ra






Tuesday, May 3, 2016

Idea Membuat Bento: Bunny Bento

Ternampak Bunny Bento ini di www.parenting.com.
Siap ada STEP by STEP macam mana nak buat bento comel ini.


{Simpan untuk rujukan akan datang}



Bunny Bento
(Source: Parenting.com)


Bahan-bahan yang diperlukan pun senang untuk didapati.

roti
lobak merah
Jem roti/kacang peanut/ 
kacang pis
jagung
ham ayam
brokoli
daun salad
Epal


Untuk memudahkan time deco, boleh lakar dulu...



Bahagian telinga itu kita boleh letak jem roti kegemaran anak kita.




 Epal telinga arnab



Ta-ra! 
Comel, bukan?